You are here:

Dramă pentru Loredana Toma la Jocurile Olimpice! Cu şanse la medalie, halterofila a trăit un coşmar la stilul aruncat. "De multe ori m-am gândit să mă las"

Dramă pentru Loredana Toma la Jocurile Olimpice! Cu şanse la medalie, halterofila a trăit un coşmar la stilul aruncat. "De multe ori m-am gândit să mă las"
Comentarii

Loredana Toma (29 de ani), multiplă campioană mondială şi europeană la haltere, a fost în concursul de la haltere, la categoria 71 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris. Stilul smuls l-a terminat pe locul al treilea, apoi a ratat toate încercările la aruncat şi a încheiat dureros concursul.

Loredana Toma, afară din concurs după trei ratări la stilul aruncat la categoria 71 kg

După argintul reuşut de Mihaela Cambei la 49 de kilograme, în concurs a intrat Loredana Toma, la categoria 71 kg. 

Tricolora a evoluat vineri seara în South Arena Paris 6, pentru a fi pe podium la total. După stilul smuls, Loredana Toma a fost în grafic, cu 111 şi 115 de kilograme, în primele două încercări. Ea a ridicat şi 117 de kilograme, însă execuţia nu a fost validată de oficialii concursului olimpice. 

Olivia Reeves, sportiva din SUA care a încheiat pe primul loc la smuls, a setat un nou record olimpic, la 117 kilograme. 

La stilul aruncat, Loredana Toma a avut trei încercări ratate la 131, 133 şi 13 kilograme, astfel că a ieşit din concurs.

Titlul olimpic a fost câştigat de sportiva americană Olivia Reeves, cu un total de 262 kilograme (117 smuls – record olimpic, 145 aruncat). Pe locul doi s-a clasat Mari Leivis Sanchez din Columbia, cu 257 kilograme, iar pe trei a terminat Angie Paola Palacios Dajomes din Ecuador, cu 256 de kilograme.

Loredana Toma a vrut să renunţe la sport şi s-a luptat cu depresia

La precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, deşi calificată şi favorită numărul unu, tânăra nu a mai ajuns, dar nu din vina ei! În 2021, România a fost suspendată un an din toate competiţiile internaţionale din cauza dopajului.

Loredana a trecut prin cea mai cumplită perioadă a vieţii, în care s-a luptat cu depresia şi a vrut să renunţe la sport de foarte multe ori!

„Nici eu nu ştiu cum am trecut peste, poate dorinţa mea de a nu renunţa. De foarte multe ori m-am gândit să mă las, dar m-am şi răzgândit tot de atâtea ori. Şi cu depresia mi-a fost greu, dar tot prin antrenament am reuşit să trec peste. Am plâns în acea perioadă cât pentru toată viaţa adunată la un loc”, spunea Loredana Toma, în februarie 2024. 

Tot atunci, ea dezvăluia că neparticiparea la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu a fost singura mare durere a ei. Anul trecut a mai trecut printr-una, dar fizică.

 „Am avut o perioadă foarte proastă imediat după Tokyo, iar apoi în 2023, am avut o accidentare destul de gravă, care m-a ţinut pe bară vreo 6 luni. Bazin, şold, inghinal, fesieri, toate la pachet. Acela a fost un alt moment foarte greu şi chiar am crezut că acolo va fi finalul dar din fericire am trecut şi peste asta”, adăugat Loredana Toma, la acel moment. 

FOTO: COSR - Cristian Nistor

Afla mai multe despre: loredana tomaloredana toma halterehaltere romaniaromania jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare