You are here:

Şefa gimnasticii, anunţ de ultimă oră despre verdictul în cazurile Sabrina Voinea şi Ana Bărbosu! "Nu am dorit să lungim această problemă" | EXCLUSIV

Şefa gimnasticii, anunţ de ultimă oră despre verdictul în cazurile Sabrina Voinea şi Ana Bărbosu! "Nu am dorit să lungim această problemă" | EXCLUSIV

Gimnastică

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, se pregăteşte, de la distanţă, de audierile cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Sesiunea este programată sâmbătă, de la 09:00, ora României, iar până duminică, cel târziu, verdictul va fi aflat în cazurile Sabrina Voinea şi Ana Bărbosu.

Audierile pentru gimnastele tricolore au loc sâmbătă dimineaţa

Gimnastica a avut parte de un şoc, în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă - 13.700. Bărbosu a fost medaliată cu bronz mai puţin de un minut, după o contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care i-a adus sportivei din SUA bronzul. 

Sabrina Maneca Voinea susţine că penalizarea pentru ieşirea de pe covor a fost greşită, în timp ce Ana Bărbosu a reclamat faptul că delegaţia americană a făcut contestaţia după după expirarea timpului regulamentar. 

Cu cazurile pe masa comisiei TAS prezenta la Jocurile Olimpice, Carmencita Constantin, şefa gimnasticii româneşti, a dezvăluit planul de atac pentru audierile din acest weekend. 

"Sâmbătă dimineaţă, la ora 09:00 României, 08:00 ora Parisului, vor avea loc audierile video call făcute de TAS. 

Ne-au cerut să dăm numele persoanelor care vor intra în acest video call privind cazurile Bărbosu şi Voinea şi am stabilit ca acestea să fie subsemnata, Anca Grigoraş şi Angela Cacovean, arbitra care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice. De asemenea, alături de noi se va afla şi avocatul, se va discuta strict pe parte tehnică, pe parte de arbitraj. Toate trei, atât eu, cât şi Anca, şi Angela, având pregătirea să vorbim despre zona arbitrajului", a declarat Carmencita Constantin, pentru Orangesport.ro. 

Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea ştiu dacă au prins podiumul olimpic până duminică

Decizia privind podiumul de la sol şi situaţia gimnastelor tricolore va fi dată până duminică, atunci când are loc festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. 

A fost alegerea Federaţiei Române de Gimnastică să se judece în acest fel, întrucât procedura standard ar fi costat în jur de 100.000 de euro. 

"Am fost întrebaţi dacă rămânem în procedura de urgenţă, asta însemnând ca cei de la TAS să dea un verdict până la încheierea Jocurilor Olimpice sau dacă dorim să mergem în procedura existentă, adică procedura clasică. 

Am optat pentru procedura de urgenţă din mai multe motive. Nu dorim să lungim această problemă şi, dacă am fi optat pentru procedura clasică, taxa de început pe care trebuia să o achităm către TAS ar fi fost de aproape 50.000 de euro pentru fiecare gimnastă", a adăugat Carmencita Constantin, pentru Orangesport.ro. 

Nadia Comăneci a plecat acasă, în SUA

Un sprijin pentru cauza gimnasticii româneşti a fost Nadia Comăneci. "Zeiţa de la Montreal" a făcut lobby pentru medalia românească de la Paris, iar pe social media a venit cu imagini concludente. 

Sunt şanse mici ca Nadia Comăneci să fie parte din audierile comisiei TAS prezente la Paris pe perioada Jocurilor Olimpice, ca martoră. 

”Am fost în spate la masa arbitrului sef şi am întrebat de ce, că nu înţeleg de unde vine minus o zecime pentru că cu 13.8 era la medalia de bronz. Şi mi-au spus că au o fotografie cu foarte puţin din călcâiul ei ieşit afară din sol", spunea Nadia Comăneci, imediat după finala de la sol. 

Afla mai multe despre: carmencita constantinsabrina voineaana barbosugimnastica jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare