Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Explicaţiile unui oficial al lui Sepsi, după ce a afirmat că la un alt meci, nu cel cu Craiova, putea evacua galeria adversă: ”Jandarmeria face sau nu face” | EXCLUSIV

Explicaţiile unui oficial al lui Sepsi, după ce a afirmat că la un alt meci, nu cel cu Craiova, putea evacua galeria adversă: ”Jandarmeria face sau nu face” | EXCLUSIV

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Cazul Sepsi - U Craiova 1948 rămâne unul dintre cele mai discutate din fotbalul românesc, iar un oficial covăsnean a fost nevoit să ofere explicaţii, în direct la Orange Sport, după ce a afirmat că la un alt meci ar fi putut să evacueze galeria adversă cu ajutorul Jandarmeriei.

După ce s-a rejudecat cazul Sepsi - U Craiova 1948, Comisia de Recrus a FRF a dictat ca partida să se rejoace, deşi Comisia de Discplină decisese ca gazdele să câştige la ”masa verde”.

Argumentul principal al oltenilor a fost că nu au existat alte cazuri similare în care să fie abandonat meciul, sugerând că oficialii lui Sepsi ar fi trebuit să asigure evacuarea fanilor olteni.

”Jandarmeria nu încearcă, ori face, ori nu face”

Cei de la Sfântu Gheorghe au tot afirmat că acest lucru nu este posibil, însă vicepreşedintele David Kertesz a dezvăluit că la meciul cu Petrolul plănuia să facă acest lucru.

Iulian Miu a sesizat discrepanţa între afirmaţii şi l-a întrebat, în direct la Orange Sport, pe oficialul covăsnean de ce nu s-ar fi putut interveni cu Jandarmeria şi la meciul cu cei de la U Craiova 1948.

Kertesz a invocat o lege care le-ar permite forţelor de ordine să evacueze fanii doar în cazul violenţei fizice, nu şi în cazul celei verbale.

Explicaţiile lui David Kertesz, după ce a afirmat că la un alt meci, nu cel cu Craiova, putea evacua galeria adversă

Miu: Aţi vorbit de Jandarmerie. La meciul pe care l-aţi jucat (n.r. cu U Craiova 1948), nu se putea lua măsura asta? Care e diferenţa între violenţa verbală şi cea fizică? Până la urmă, putea Jandarmeria să încerce sau să vorbiţi, ştiu cum se organizează un meci.

Kertesz: Nu se putea, nu se putea... Jandarmeria... ăsta nu e cuvântul bun, că putea să încerce. Jandarmeria nu încearcă, ori face, ori nu face. Nu merge aşa, că încearcă.

Miu: Şi nu trebuie să facă, dacă, la un moment dat, se întâmplă ceva?

Kertesz: Nu, nu, nu a avut instrument, pentru că Legea 4, din 2008, după care se ghidează Jandarmeria, zice clar că (n.r. se intervine la) acte de violenţă, violenţa verbală... nu există această noţiune în acea lege.

Miu: Ar trebui regulamentul updatat la ceea ce se întâmplă acum.

Kertesz: Noi ne ghidăm după regulamentele şi legile care sunt în vigoare, nu după ce ne-am dori. Pentru sezonul viitor, ce se va schimba e altceva. Dar noi ne ghidăm după regulamentele în vigoare azi. Azi nu se specifică violenţă verbală.

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare