Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Înfrângere ruşinoasă pentru România acasă cu Luxemburg! Tricolorii au condus şi la 23 de puncte, însă finalul a fost şocant

Înfrângere ruşinoasă pentru România acasă cu Luxemburg! Tricolorii au condus şi la 23 de puncte, însă finalul a fost şocant

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă joi, în BT Arena, de reprezentativa Luxemburg, după prelungiri, scor 76-72 (27-39, 67-67), în primul meci din grupa B, prima fază a precalificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2027. A fost şi debutul ca principal pentru antrenorul Mihai Silvăşan, de la campioana U BT Cluj.

Baschet, precalificări CM 2027: România, înfrângere cu Luxemburg, la debutul antrenorului Mihai Silvăşan ca principal

Principalii marcatori ai partidei au fost Căţe 25 puncte, Richard 10, pentru România, respectiv Kovac 15, Logelin 15, Vujakovic 13, Rugg 13, pentru oaspeţi. Tricolorii au condus tot meciul, inclusiv la 23 de puncte, fiind egalaţi în ultimul minut regulamentar de joc.

Revenind la campania precalificărilor CM2027, în această primă fază a precalificărilor europene joacă 10 echipe naţionale, între care şi România. În celelalte două grupe evoluează Elveţia, Kosovo, Irlanda, Azerbaidjan (A), respectiv Austria, Armenia, Albania (C).

Din grupa B mai face parte Norvegia.

Programul în continuare al tricolorilor este: Norvegia – România (21 noiembrie), Luxemburg – România (24 noiembrie), România – Norvegia (23 februarie 2025).

Prima clasată în fiecare din cele trei grupe, precum şi o echipă de pe locul 2 se vor califica în faza a 2-a a precalificărilor, în care se vor alătura celor opt formaţii eliminate în calificările EuroBasket 2025.

Cupa Mondială din 2027 va avea loc în Qatar.

Afla mai multe despre: românia luxemburg baschetbaschet romania 

viewscnt
Articole similare