Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Inovaţia unui fost antrenor de la FCSB! Cum a ”schimbat filozofia” clubului: ”Am avut noroc”. Urmările se văd şi acum | EXCLUSIV

Inovaţia unui fost antrenor de la FCSB! Cum a ”schimbat filozofia” clubului: ”Am avut noroc”. Urmările se văd şi acum | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Fost jucător la FCSB în perioada ianuarie 2005 - iulie 2009, Florin Lovin (40 de ani) a dezvăluit numele antrenorului care a ”schimbat filozofia” de la club, renunţând la antrenamentele chinuitoare din alte vremuri şi înlocuindu-le cu altfel de exerciţii, mai pe placul jucătorilor.

Mentalitatea românească în lumea sportului, rămasă probabil de dinainte de 1989, se bazează pe muncă grea, silnică, nu neapărat cu cap, dar chinuitoare.

Tinerii sportivi sunt supuşi de multe ori la exerciţii fizice care nu îşi au neapărat rostul sau care ar putea fi înlocuite cu altfel de activităţi, care să nu fie la fel de apăsătoare.

Este drept că, la cele mai moderne cluburi din ţară, atât de fotbal, cât şi de alte sporturi, metodele de antrenament au ajuns mai aproape de standarde europene.

”Am avut noroc”

Dar acesta nu a fost mereu cazul. Spre exemplu, pe vremuri, cantonamentele Stelei de la Forban erau renumite pentru chinul pe care îl suportau jucătorii acolo la antrenamente.

Totuşi, datorită lui Walter Zenga, clubul roş-albastru a reuşit să intre într-o nouă eră, acesta schimbând complet filozofia, conform lui Florin Lovin.

Fostul jucător de la FCSB a recunoscut că, atunci când a sosit la Bucureşti, a avut norocul de a îl avea pe italian antrenor, iar acesta deja decisese să renunţe la antrenamentele chinuitoare.

În schimb, Zenga avea alte metode inedite, precum exerciţiile în piscină, pe care nu doar cei de la FCSB încă le practică, ci şi mai toate echipele profesioniste din sport.

Inovaţia lui Walter Zenga la FCSB

Nu mai sunt antrenamentele... am avut noroc, când am ajuns la Steaua (n.r. FCSB), era Walter Zenga şi el a fost antrenorul care a schimbat filozofia de la FCSB.

Tot ce înseamnă cantonamente, nu se mai alerga în jurul terenului, nu mai făceam bucăţi de 1000 (n.r. de metri) interminabile, nu mai făceam testul Cooper, nu mai făceam...”, a declarat Florin Lovin, la Orange Sport.

Nu doar la FCSB existau antrenamente chinuitoare înainte, ci şi la echipele pregătite de Dan Petrescu, a dezvăluit MM Stoica.

Managerul general al vicecampioanei a divulgat antrenamentele pe care le rezerva ”Bursucul” pentru jucătorii care nu prindeau lotul la meciuri, pentru a îi motiva să se lupta pentru revenirea în echipă.

Afla mai multe despre: florin lovin 

viewscnt
Articole similare