Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă ”bijuterie” în Superligă! 100 de milioane de euro, preţul noului stadion al echipei cu pretenţii: ”Unul dintre cele mai frumoase din ţară” | FOTO

O nouă ”bijuterie” în Superligă! 100 de milioane de euro, preţul noului stadion al echipei cu pretenţii: ”Unul dintre cele mai frumoase din ţară” | FOTOgalerie foto

Superliga

Comentarii

La aproape doi ani după ce anunţase construcţia unui nou stadion, primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a dezvăluit că Guvernul a aprobat proiectul. FC Argeş a oferit detalii în legătură cu noua arenă, dezvăluind şi cât vor dura construcţiile şi cât vor costa acestea.

După ce a reuşit să se califice în play-off în ultimul sezon, FC Argeş a devenit una dintre echipele cu pretenţii din Superligă, dorind să repete această performanţă an de an.

Din această cauză a fost înlocuit Andrei Prepeliţă cu Marius Croitoru, conducerea considerând că are şanse mai mari să prindă un loc printre primele şase cu un alt antrenor.

O nouă ”bijuterie” de stadion în Superligă

Deocamdată, decizia nu a dat roade, dar viitorul clubului din Trivale încă pare promiţător, mai ales acum că va începe construcţia unui nou stadion.

Prin intermediul site-ului oficial, cei de la FC Argeş au dezvăluit că Guvernul a aprobat proiectul pentru noua arenă, cu 15.200 de locuri, care va costa 495 de milioane de lei, adică 100 milioane de euro, construcţia urmând să dureze 36 de luni.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, construirea stadionului ”Nicolae Dobrin” în municipiul Piteşti.

Obiectivul va fi construit pe un regim de înălţime de S+P+3E (subsol + parter + 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Prin acest proiect, se urmăreşte clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare şi de categoria I – nivel internaţional de competiţie, conform prevederilor regulamentului Federaţiei Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului 'UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020'.

Investiţia va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

De asemenea, va beneficia de zone pentru activităţi comerciale, de alimentaţie publică şi recreere, de spaţii urbane exterioare, precum şi de un adăpost pentru protecţie civilă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni”, se arată în mesajul postat de piteşteni.

Primarul Piteştiului a oferit şi un interviu în care a vorbit despre noua arenă şi a numit stadionul care va fi construit ”cu totul şi cu totul altceva”.

”Eu spun că va fi unul dintre cele mai frumoase stadioane din ţară”

Cristian Gentea a dezvăluit că demolarea actualului stadion ar trebui să aibă loc în luna aprilie şi a amintit că FC Argeş se va muta la Mioveni pe perioada construţiilor ”unuia dintre cele mai frumoase stadioane din ţară”.

E bine de ştiut că în 24 martie 2021, am reuşit să introducem în lista Companiei Naţionale de Investiţii construcţia unui nou stadion. Un stadion absolut nou, demolarea celui vechi. Un stadion cu totul şi cu totul altceva.

Ne-am mişcat destul de bine devreme ce, iată, astăzi, am reuşit după ce am luat toate avizele, după proiectarea care a mers destul de bine, deşi a trecut un timp destul de mare pentru că am actualizat acest proiect, încercând să luăm lucrurile bune de la mai multe stadioane şi să eliminăm anumite neajunsuri pe care le-am observat la stadioanele construite în ultimul timp. 

Suntem mândri cu toţii că Piteşti va avea un stadion deosebit. Eu spun că va fi unul dintre cele mai frumoase din ţară. În şedinţa din Guvern s-a aprobat finanţarea de aproximativ 100 de milioane de euro din care contribuţia Municipiului nostru este de 1,7 milioane. 

Compania Naţională de Investiţii va trece la elaborarea caietului de sarcini. Din ce ni s-a spus, după două luni de zile se va trece la perioada de licitaţie.

Noi am depus deja la Ministerul Sportului documentaţia necesară elaborării proiectului pentru demolarea actualului stadion. Sper că în cel mai scurt timp să avem o hotărâre de Guvern pentru demolare.

Estimez că demolarea va începe în luna aprilie. Se ştie că pentru următoarele două sezoane ne vom muta la Mioveni”, a declarat Cristian Gentea, pentru FC Argeş TV.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: stadion fc argeş 

viewscnt
Articole similare