Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Negoiţă pune două condiţii pentru a reveni la Dinamo! Informaţii în premieră oferite chiar de afacerist: "Atunci poate mă mai gândesc" | EXCLUSIV

Ionuţ Negoiţă pune două condiţii pentru a reveni la Dinamo! Informaţii în premieră oferite chiar de afacerist: "Atunci poate mă mai gândesc" | EXCLUSIVgalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Afaceristul Ionuţ Negoiţă a marcat istoria lui Dinamo Bucureşti. A fost aproape de titlul României, tot el a fost cel care a anunţat că îşi vinde acţiunile pentru un leu, istovit de povara din "Ştefan cel Mare", dar acum a ajuns la sentimente mai bune faţă de fosta echipă. De altfel, într-un interviu acordat Orange Sport, Negoiţă a admis că dacă ar reveni în fotbal, ar reveni doar la Dinamo, dar ar pune două condiţii.

Interviu eveniment cu Ionuţ Negoiţă! În ce condiţii ar lua în calcul revenirea la Dinamo Bucureşti

Ajuns în Liga 2, clubul Dinamo Bucureşti, administrat de Răzvan Zăvăleanu şi Vlad Iacob, are probleme cu planul de reorganizare, care nu a fost aprobat, astfel că presiunea insolvenţei s-a mărit. 

Mai mult, Dinamo are nevoie de o sumă importantă de bani, pentru a primi licenţa pentru sezonul următor şi să apară în competiţie. 

Poate fi Ionuţ Negoiţă unul dintre acţionarii pe care-i caută Dinamo? Nu mai devreme de 2025! 

Într-un interviu acordat Orange Sport, afaceristul a mărturisit că ar lua în considerare să investească din nou la Dinamo Bucureşti când echipa va beneficia de noul stadion. De asemenea, şi-ar dori să fie doar acţionar minoritar, într-un parteneriat cu alţi oameni de afaceri, ca mai apoi să fie numită o "conducere profesionistă". 

Dacă ar fi să o luaţi de la capăt, ce aţi schimba?
Decizia de a întra la Dinamo. Dacă ar fi să am experienţa de acum, nu aş mai intra. Dacă aş mai întra vreodată în fotbal, aş intra doar la Dinamo, cu două condiţii: să fie stadion nou făcut şi să întru în calitate de acţionar minoritar. Nu mi-aş mai asuma toată povestea. Aş fi unul dintre acţionari şi să numim o conducere profesionistă care să se ocupe de managementul clubului. 

  • Ionuţ Negoiţă a fost acţionar majoritar la Dinamo între 2013-2020

Aţi lua echipa chiar şi în liga a doua?
Ăsta e un detaliu. Dacă s-ar găşi un grup de oameni de afaceri care să pună bani suficienţi să construiască un buget multi-anual, pentru promovare, pentru performanţă, promovarea ar fi o chestiune de timp. 

Revin, am mai spus-o şi o repet. Cea mai mare problemă a clubului este lipsa stadionului. Dacă s-ar fi făcut stadionul, atunci când a fost iniţiativa cu toate trei, Steaua, Dinamo, Rapid, şi Dinamo avea stadion sau măcar era în construcţie, m-aş fi gândit şi eu de două ori dacă să plec. Faptul că nu are stadion şi nici măcar nu s-a început la el, asta poate fi o problemă foarte mare.

Dacă va avea stadion Dinamo la un moment dat, poate mă mai gândesc şi eu, dar fără stadion şansele sunt mici să supravieţuiască. E ca atunci când nu ai casa ta şi ai vrea să ai stabilitate. Nu există! Stadionul actual e de mult depăşit, n-are nicio legătură cu ce ar trebui să fie. 

  • Imediat după ce a început să investească în "Ştefan cel Mare", Ionuţ Negoiţă a început procedura de insolvenţă la Dinamo Bucureşti, pentru care a fost anchetat. Totuşi, afaceristul a scăpat de "dosarul insolvenţei", cea din 2014, în care era acuzat că a procedat ilegal de către procurori.

Cum aţi văzut Dinamo după perioada în care aţi plecat de la echipa?
Dinamo e din nou într-un moment greu, precum atunci când l-am luat. Când am luat clubul Dinamo, era pe punctul de a... Era aproape, aproape mort, dar neîngropat. L-am luat, l-am resuscitat, l-am repus pe şine şi opt ani de zile m-am ocupat de el. Din păcate, s-a revenit (n.r. - în insolvenţă). Am trecut şi noi printr-o insolvenţă, au fost şi discuţii despre acea insolvenţă şi s-au lămurit lucrurile.

Din nou, este un moment greu. Eu sper din tot sufletul să se găsească soluţii şi să-l repună pe şine. E mai greu acum, că e în Liga 2, adică trebuie şi promovat, revenit în Liga 1. Lucrurile sunt mai complicate decât erau atunci. 

Să pornească de la zero sau să continue?
Ideal ar fi să se promoveze, dar nu există altă variantă decât să vină cineva. Una, două, trei persoane potente financiar, care să se implice cu bani, dar şi cu organizarea. Trebuie cineva să-şi asume direcţia. E ok ca suporterii să fie  prezenţi, dar cred că de unii singuri e complicat. 

  • Dinamo a fost aproape de titlu în România, în "era Ionuţ Negoiţă", în sezonul în care Viitorul Constanţa şi-a adjudecat campionatul. În ultima etapă a sezonului 2016-2017, Viitorul a plecat cu prima şansă la campionat, FCSB cu a doua, iar Dinamo a avut nevoie de jocul rezultatelor pentru a deveni campioana României. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ionut negoitaionut negoita investitor dinamodinamo bucurestiinterviu ionut negoitaionut negoita actionar dinamo 

viewscnt
Articole similare