Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marcel Ciolacu vrea FCSB în Ghencea şi mai dă o lovitură. Ce pot însemna apariţiile sale: "Nu s-a băgat fără să cunoască date din spate"

Marcel Ciolacu vrea FCSB în Ghencea şi mai dă o lovitură. Ce pot însemna apariţiile sale: "Nu s-a băgat fără să cunoască date din spate"

FCSB

Comentarii

Experţii Orange Sport, Constantin Zotta şi Andrei Vochin, au analizat discursul şi ultimele apariţii ale premierului Marcel Ciolacu, cel care s-a poziţionat pentru revenirea FCSB în Ghencea, şi au tras câteva concluzii.

Premierul României a privit de pe stadion FCSB - Dinamo 2-1

FCSB a învins sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 2-1, formaţia Dinamo Bucureşti, în etapa a doua din Superligă. Florinel Coman şi Darius Olaru au marcat în minutele 30 şi 35, în timp ce "câinii" au ripostat târziu, pe final, în minutul 83, prin Gregorio.

Meciul a fost mutat în ultima clipă pe arena de la Arcul de Triumf, după ce negocierile pentru Stadionul Steaua au picat între FCSB şi CSA, ceea ce a stârnit nemulţumirea premierului Marcel Ciolacu. 

De altfel, şeful Guvernului României a recunoscut că a militat pentru prezenţa FCSB în Ghencea şi a transmis un mesaj clar conducerii CSA Steaua. Ultima declaraţie a premierului, după partida de la Arcul de Triumf, a fost interpretată imediat. 

"El a spus cu subiect şi predicat că FCSB (n.r. - trebuie primită în Ghencea)... Văd acum că nu mai zic FCSB (n.r. - după ce a auzit interviurile de la stadion), trebuie să spun şi eu Steaua. Coman, toţi au zis Steaua în seara asta, inclusiv Burcă, Neluţ Roşu. Cred că deja ne îndreptăm spre fosta FCSB actuala Steaua, care va juca în Ghencea, însă vom vedea. Personal, această declaraţie îmi aduce o bucurie, că stadionale sunt făcute pentru fotbal şi sport şi trebuie să le folosim. 

Mai înţelegem ceva printre rânduri. Până la prim-ministrul României n-a avut nimeni curajul ăsta, ceea ce e tragic. Bine că a intervenit, că dacă nu intervenea el nu se întâmpla nimic. Măcar aflăm realitatea", a spus expertul Orange Sport, Constantin Zotta. 

Apariţiile lui Marcel Ciolacu lângă FCSB, decriptate

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, crede că există şi o miză electorală pentru Marcel Ciolacu, pe lângă pasiunea acestuia pentru sport. 

"Cred că-i aduce popularitate şi acum, dincolo de mesajul care e real, cred că-i aduce şi un avantaj. Nu s-a băgat în această luptă fără să cunoască date din spate. Din totalul de consumatori din fotbal din România, 40% sunt suporteri FCSB. Când eşti ajutat şi de situaţie, că asta e normalitatea, pe stadionele de fotbal să se joace fotbal. Când eşti ajutat de situaţie, ca politician te pliezi bine pe acest mesaj. Am văzut continuarea, că se duce şi la Rapid. 

(n.r. - A spus şi că se bucură că a revenit Dinamo în Superliga) Asta ce înseamnă? 40% FCSB, 16% Dinamo, 7% Rapid, două treimi dintre consumatorii de fotbal din România, dintr-un anumit electorat. 

Fotbalul e un fenomen social şi cred că trebuie respectat mai mult de cei care iau decizii", a declarat oficialul FRF, la Orange Sport. 

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost pe "Olimpico", la începutul acestui an, pentru a urmări Lazio - CFR Cluj, în Conference League. 

Afla mai multe despre: marcel ciolacumarcel ciolacu fcsb dinamofcsb dinamofcsb dinamo arcul de triumf 

viewscnt
Articole similare