Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marian Iancu anunţă surpriza despre Dan Şucu! Decizia pe care puţini o anticipau: "Eu mă opresc, să nu mă provoace" | EXCLUSIV

Marian Iancu anunţă surpriza despre Dan Şucu! Decizia pe care puţini o anticipau: "Eu mă opresc, să nu mă provoace" | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Fostul patron de la Poli Timişoara, Marian Iancu, urmăreşte situaţia de la Rapid, clubul pe care-l îndrăgeşte. Afaceristul şi-a domolit tonul în privinţa acţionarului majoritar Dan Şucu şi a explicat de ce criticile din partea sa au încetat.

Marian Iancu a analizat situaţia de la Rapid şi a tras concluzia

După campania de achiziţii din iarnă, atunci când Dan Şucu şi Victor Angelescu au investit peste 3 milioane de euro pentru jucători precum Krasniqi, Petrila, Aioani, Vulturar, Burmaz sau Hasani, Rapid Bucureşti a sperat că poate câştiga titlul, mai ales după 4-0 cu FCSB. Totuşi, play-off-ul a fost început cu două înfrângeri, 1-2 cu Farul şi 1-2 cu Universitatea Craiova, iar şansele pentru trofeul Superligii s-au diminuat. 

Marian Iancu a comentat ultimele evenimente de la Rapid şi i-a recomandat lui Dan Şucu ce să facă în continuare. 

"Fierul se căleşte în foc. Faptul că a mers cu galeria şi a suportat înfrângerea de la Craiova lasă urme. Eu sper să lase urme bune. Sper să înţeleagă că fotbalul nu e predictibil, că ai o obligaţie ca patron să bagi bani, apoi să bagi şi mai mulţi, iar într-un final şi mai mulţi bani, dar nu ai garanţia unor rezultate. A trebuit să treacă şi prin asta ca să înţeleagă că fotbalul nu e predictibil, precum o afacere. Dacă investeşti bine şi ştii obiectivul de activitate ai şi rezultate, dar la fotbal nu e aşa. Aici depinzi de mulţi factori care să te perturbe. O să înţeleagă lucrul ăsta. 

Rapid trebuie să facă şi o reformă administrativă, nu doar sportivă, trebuie să continue investiţiile, trebuie să nu vândă nucleul de 18-20 de jucători şi la anul va fi matură să câştige campionatul. Erau toţi, s-a cufundat în mijlocul mulţimii, a ales să fie ca toţi", a declarat rapidistul Marian Iancu, pentru Orangesport.ro. 

De ce Marian Iancu a încetat marcajul asupra lui Dan Şucu: "Eu mă opresc cu reproşurile"

În 2023, Rapid a avut un deficit bugetar de 3.8 milioane de euro, cu un buget salarial de 7 milioane de euro, semn că investiţiile lui Dan Şucu s-au accentuat. 

După ce a văzut direcţia în care o ia clubul, Marian Iancu s-a domolit şi a recunoscut că investiţiile făcute de Dan Şucu l-au determinat să nu-l mai critice. 

"Cât timp investeşti, cât timp bagi bani, eu mă opresc cu reproşurile, pentru că el cu adevărat a început să investească şi a investit mult şi a investit bine, 80-90% cu rezultate, iar atunci nu pot fi decât obiectiv, altfel aş fi subiectiv şi aş avea un interes să continui să-l critic. 

S-a călit, a trecut prin treaba asta să fie în galerie şi să vezi cum e să pierzi, a suferit alături de ei, a mâncat alături de ei, iar acum trebuie să ia şi măsuri. Obligatoriu să nu se oprească din a investi, din vară încă 3-4 milioane şi atunci... Să nu vândă, iar atunci va avea şanse la campionat", a adăgat fostul patron de la Poli Timişoara. 

Marian Iancu: "Eu opresc critica. Mi-aş dori enorm să nu mă provoace"

"Cât timp se investesc bani, eu opresc critica. Am fost în situaţia asta şi ştiu ce înseamnă fotbalul, că fotbalul înseamnă bani foarte mulţi. Poţi să te ocupi de aministraţie, organizare, de imaginea ta, poţi să agenda ta paralelă, dar modul în care investeşti te legitimează. 

Un an şi jumătate, până în iarnă, a încercat să păcălească fotbalul, să meargă pe lângă, poate influenţat, poate nu a ştiut sau n-a înţeles. O să-i reproşez în vară dacă-l vinde pe Rrahmani sau alt jucător abia venit şi care produce fotbal în cadrul echipei şi dacă nu va investi 4-5 milioane. La anul va defila atunci. 

Sunt mai atent la investiţiile care se fac în lotul de jucători şi mi-aş dori enorm să nu mă provoace cu o vânzare a unui jucător care deja arată fotbal în lot", a mai spus Marian Iancu, pentru Orangesport.ro. 

  • 4 e locul ocupat de Rapid în play-off-ul Superligii, cu 28 de puncte, cu 10 mai puţine decât liderul FCSB.

Afla mai multe despre: marian iancumarian iancu dan sucudan sucudan sucu rapidinvestitii rapid 

viewscnt
Articole similare