You are here:

Marius Şumudică a numit marea problemă a lui Denis Drăguş după meciul din Cipru: "E ca un copil. I-ai luat lopăţica şi se supără"

Marius Şumudică a numit marea problemă a lui Denis Drăguş după meciul din Cipru: "E ca un copil. I-ai luat lopăţica şi se supără"

Echipa națională

Comentarii

Denis Drăguş, atacantul român al celor de la Trabzonspor, a avut parte de o prestaţie sub aşteptări în victoria "tricolorilor" cu Cipru.

Unul dintre oamenii de bază ai atacului echipei naţionale la EURO 2024, Denis Drăguş a reuşit să-şi asigure un loc ca titular în formula de start a lui Mircea Lucescu la partida cu Cipru. Transferat de Trabzonspor de la Standard Liege în vara acestui an, Drăguş nu a reuşit să se impună la noua echipă, în ciuda experienţei din campionatul Turciei.

Fostul său antrenor de la Gaziantep, Marius Şumudică, l-a descris pe Drăguş şi a numit marea problemă a atacantului în vârstă de 25 de ani.

Şumudică îi înţelege tentativele lui Drăguş de a încerca să marcheze, dar a evidenţiat şi diferite situaţii în care coechipierii săi de la naţională i-ar fi putut pasa pentru a înscrie şi nu au făcut-o.

"Traversează o perioadă de nereuşită din punct de vedere al jocului, nu are reuşite, când nu ai reuşite ca atacant faci orice să marchezi, e adevărat când are momente când este foarte individualist.

Îl cunosc foarte bine pe Denis ştiu că este un tip care se consumă foarte mult, ţină să aibă reuşite, sunt momente când şi el putea să primească mingea, am observat, lumea vede ceea ce vede Drăguş în momentul de faţă, dar au fost foarte multe momente şi nu vreau să dau nume acum la unii jucători care tot la fel, în momentul în care puteau să-i dea mingea de foarte multe ori nu îşi doreau foarte mult să marcheze.", a declarat Marius Şumudică, la Fanatik.

Şumudică este convins de faptul că Mircea Lucescu a schimbat mentalitatea jucătorilor de atac de la echipa naţională, într-un sens pozitiv, iar concurenţa pentru un loc ca titular în primul "11" al naţionalei va creşte în scurt timp.

"Nea Mircea a adus egoul ăsta la echipa naţională în sensul bun al cuvântului, în care dă libertate jucătorilor de atac, jucătorii de atac acum se exprima altfel decât în trecut, iau acţiuni pe cont propriu în ultima treime, îşi doresc foarte mult să marcheze, înseamnă foarte mult pentru ei, nu uitaţi că este o presiune în plus pentru atacanţi.

Vedeţi că Alibec n-a jucat deloc, este o presiune acolo, este Puşcaş care a ajuns să înscrie în Turcia, este Denis Drăguş, este Bîrligea, Louis Munteanu are reuşite la U21, este o concurenţă aşa tacită dacă mă întrebi pe mine", a mai spus Şumudică.

Antrenorul celor de la Rapid i-a recunoscut calităţile fostului său atacant de la Gaziantep, căruia i-a dezvăluit şi slăbiciunile, lipsa maturităţii fotbalistice. Şumudică este impresionat de calităţile fizice şi tactice ale jucătorului crescut la Academia Gheorghe Hagi şi consideră în continuare că acesta poate să crească în cariera sa.

Marius Şumudică: "Se bate cu jucători de milioane de euro la Trabzon"

"În ceea ce-l priveşte pe Denis, îl cunosc foarte bine, îşi doreşte foarte mult să reuşească, este un jucător cu reale calităţi, face cel mai bun pressing, de departe.

Aleargă peste tot, de foarte multe ori îi spun că se iroseşte în anumite momente şi atunci nu mai are prospeţime să rezolve anumite faze şi a ajuns dintr-un pressing, a luat o minge de la un fundaş, scapă singur dar n-a mai avut putere să dea exteriorul ălă, să dea colţul lung şi a dat-o cu şpiţul.

El la antrenamentul cu o zi înainte de meci este 100%, cum e meciul. 'Băi băiatule, stai puţin, mă omori, mai pui vreo talpă la vreunul, pierzi din energie, stai puţin că mâine jucăm.' Este tipul ăsta care da 100% la fiecare antrenament, are potenţial foarte mare, capacitate de efort, picioare bune, îi lipseşte golul, el stă într-un stres continuu.

Se bate cu jucători de milioane de euro la Trabzon, o echipă foarte grea care n-a început bine campionatul şi foarte multă lume vine cu diferite critici asupra jucătorilor străini iar în momentul ăsta îşi doreşte foarte mult, unde poate să le dea o palmă? Dacă marchează la echipa naţională sau dacă are reuşite.

Chiar am văzut o imagine foarte interesantă, după meci când nea Mircea vorbea cu el, îi explica ceea ce a făcut greşit, părinteşte, nu gesticula, mi-am dat seama că a înţeles şi nea Mircea ceea ce se întâmplă, aud discuţii.

Ştie în ce moment este şi să nu uităm, el nu a ajuns încă la o maturitate fotbalistică, a făcut 25 de ani, adică este un vârf care a explodat când a fost prima dată la Gaziantep.

Este greu, are nevoie de sprijin foarte mult, e ca un copil, ca un bibelou pe care îl ştergi de praf, ca un copilaş d-ăla căruia i-ai luat lopăţica şi se supără, îl ştiu, e singura latură a lui care îl trage în jos.

Fotbalistic, a făcut o fază cu Man, nici nu ştiau ăia unde e mingea, îi făcea ca pe titirez, se vede că are calitate, el nu a ajuns încă la o maturitate, el o face încă de la 24-25 de ani, are calitatea asta, lui îi trebuie să se deblocheze, îi trebuie lui un gol cum îmi trebuie mie o victorie, repede.", a încheiat Şumudică.

Afla mai multe despre: echipa nationalamarius sumudicadenis draguscipruromania 

viewscnt
Articole similare