Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Mingea nu poate să intre în poartă dacă nu o bagă adversarul”. Iulian Miu le oferă lecţii defensive fundaşilor de la Botoşani | EXCLUSIV

”Mingea nu poate să intre în poartă dacă nu o bagă adversarul”. Iulian Miu le oferă lecţii defensive fundaşilor de la Botoşani | EXCLUSIV

FC Botoșani

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport în urma victoriei obţinute de U Craiova 1948 cu FC Botoşani, scor 1-0, Iulian Miu le-a explicat fundaşilor moldoveni unde au greşit la faza golului. În opinia fostului internaţional român, reuşita oltenilor ar fi putut fi ”evitată”.

U Craiova 1948 a făcut un pas important în lupta pentru play-off în penultima etapă a sezonului regular al Superligii, după ce a învins-o pe FC Botoşani, pe teren propriu, scor 1-0.

Oltenii au deschis scorul în finalul primei reprize, iar apoi au pus defensiva pe primul plan, reuşind să ţină de avantajul de un gol până la finalul meciului şi să se apropie la doar un punct de play-off.

”Mingea nu poate să intre în poartă dacă nu o bagă adversarul”

În urma partidei, Flavius Stoican a afirmat că U Craiova 1948 nu i-a pus probleme echipei sale, declaraţie care l-a făcut pe Iulian Miu să îl contrazică pe tehnician.

Expertul Orange Sport a explicat că fundaşii moldoveni sunt de învinuit pentru eşec, pentru că au greşit la faza unicului gol.

Iulian Miu le oferă lecţii defensive fundaşilor de la Botoşani

Ştii ce se întâmplă? Eu mă uitam la nişte faze... atât timp cât tu nu încerci să incomodezi adversarul prin a nu da mingea, pentru că, până la urmă lucrurile astea se întâmplă... şi mai e o fază, tot fel, vine o centrare din partea dreaptă de atac a Craiovei... prea, prea lejer marcajul.

Ajunge aprope (n.r. de adversar), dar văd că nu urmăreşti mingea, nu incomodezi, nu încerci să pui piciorul acolo unde trebuie şi mingea se duce.

Dacă ne uităm şi dacă iei genul ăsta de goluri... şi, bineînţeles, cei care rămân să îşi ia omul sau să marcheze adversarul trebuie să se uite întotdeauna şi la adversar.

Cred şi aşa îmi dau eu seama că ei se uită la minge şi pierd de foarte mult ori adversarul din raza lor, din jumătatatea aia de metru.

Trebuie să te uiţi şi la adversar, că mingea nu poate să intre în poartă dacă nu o bagă adversarul. Iei genul ăsta de goluri, e o pasă de 30 de metri şi tu nu faci repede această repliere”, a declarat Iulian Miu, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: iulian miu 

viewscnt
Articole similare