Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mititelu anunţă lovitura decisivă din instanţă în cazul Universităţii Craiova: "Se schimbă treaba la 180 de grade" | EXCLUSIV

Mititelu anunţă lovitura decisivă din instanţă în cazul Universităţii Craiova: "Se schimbă treaba la 180 de grade" | EXCLUSIV
Comentarii

Patronul lui FCU Craiova 1948, Adrian Mititelu, este optimist că în curând va primi o decizie favorabilă dinspre CEDO şi că se va adresa instanţei civile, în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Afaceristul crede că se va face dreptate printr-un proces civil, după înfrângerile din instanţă de-a lungul anilor.

Adrian Mititelu merge din nou în instanţă, după dezafilierea Universităţii: "Se vor schimba lucrurile în raport cu Craiova"

  • Pe 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea a SC Fotbal Club "U" Craiova SA. A urmat un şir lung de acuzaţii dinspre Adrian Mititelu, condamnări şi achitări pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. 
  • În 2021, Adrian Mititelu a pierdut procesul de la Secţia a IV-a civilă a Curţii de Apel Bucureşti, când a cerut daune de aproximativ 300 de milioane de euro, pentru dezafilierea Universităţii Craiova. 

În această perioadă, patronul lui FCU Craiova 1948 aşteaptă un verdict favorabil de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce iniţial, după cum susţinea el, s-a "stabilit la acea vreme că nu sunt competente instanţele din România să judece un prejudiciu la dezafiliere", conform unei intervenţii din 2023. 

Astfel, cu un răspuns de la CEDO care ar urma să fie dat în curând, Adrian Mititelu se va adresa unei instanţe civile din România, în privinţa dezafilierii Universităţii Craiova, care a avut loc cu peste un deceniu în urmă. 

"Staţi puţin că mai e puţin şi dă CEDO decizia cu procesul dezafilierii, să vezi atunci cum se schimbă treaba la 180 de grade. Reîncepem procesul dezafilierii la instanţa civilă. În scurt timp dă CEDO decizia finală, a rămas în pronunţare, iar după o săptămână, două, trei, patru vom avea o decizie la CEDO. Atunci să vedeţi cum se vor schimba lucrurile în raport cu Craiova. 

Dezafilierea... Se credea că s-a terminat cu dezafilierea. Nu! Cauza civilă va începe curând, în câteva săptămâni, luni", a declarat Adrian Mititelu, la Orange Sport. 

Dispută asupra palmaresului Universităţii Craiova

În iulie 2023, Curtea de Apel Timişoara a decis că palmaresul sportiv al Universităţii Craiova (1948 - 1991) aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea, în asociere cu CS Universitatea Craiova SA, unde acţionar este Mihai Rotaru. 

Adrian Mititelu a contraatacat decizia imediat:

"Practic, odată cu această sentinţă, palmaresul Ştiinţei se rupe în două:

05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;

01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru şi rămâne în patrimoniul nostru", a transmis FCU Craiova 1948. 

Afla mai multe despre: adrian mititeluadrian mititelu universitatea craiovafcu craiova 1948adrian mititelu fcu craiovadezafiliere universitatea craiova 

viewscnt
Articole similare