Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala Rusiei, invitată la prima competiţie după un an de sancţiuni! Cu ce naţionale ar putea juca în meciurile următoare

Naţionala Rusiei, invitată la prima competiţie după un an de sancţiuni! Cu ce naţionale ar putea juca în meciurile următoare
Comentarii

Rusia a fost invitată să participe la Campionatul Asociaţiei de Fotbal din Asia Centrală (Cafa) în iunie, pe fondul speculaţiilor cu privire la trecerea la Confederaţia Asiatică (AFC), relatează The Guardian.

Rusia a fost invitată să participe la Campionatul Asociaţiei de Fotbal din Asia Centrală

Echipele ruseşti au fost suspendate din competiţiile organizate de UEFA şi FIFA de când Moscova a invadat Ucraina în februarie 2022.

Federaţia de Fotbal Tadjikistan (TFF) a declarat că Rusia a fost invitată la turneul inaugural masculin al Cafa, programat pentru 9-21 iunie, împreună cu cele şase ţări membre ale Cafa şi o altă ţară care nu a fost încă confirmată. Cafa face parte din AFC şi a fost înfiinţată în 2014. Cuprinde federaţiile naţionale din Afganistan, Iran, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan.

TFF a declarat că Rusia a acceptat invitaţia, dar Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a transmis agenţiei de presă Tass că se discută posibilitatea şi condiţiile de participare a echipei.

La competiţiile regionale, cum ar fi Copa America, sunt invitate adesea ţări din afara confederaţiilor la turnee.

Echipa feminină sub 17 a Rusiei va participa la Campionatul Federaţiei de Fotbal din Asia de Sud, în perioada 20-28 martie.

Trecerea de la UEFA la confederaţia de 47 de naţiuni din Asia a fost promovată de preşedintele RFU, Alexander Diukov, ca o posibilă opţiune pentru a permite echipelor şi cluburilor naţionale ruse să continue competiţia internaţională.

Echipa masculină a jucat anul trecut trei amicale, împotriva Kârgâzstanului, Tadjikistanului şi Uzbekistanului. În această lună urmează să joace cu Iranul şi Irakul.

Cele mai multe federaţii sportive internaţionale au exclus sportivi din Rusia şi aliatul său Belarus de la invazia Ucrainei, dar unele încep să le permită revenirea în competiţii.

Afla mai multe despre: rusia 

viewscnt
Articole similare