You are here:

"Noi facem barca să zboare". Canotoarele tricolore din echipajul de 8+1, reacţia zilei de la Jocurile Olimpice

"Noi facem barca să zboare". Canotoarele tricolore din echipajul de 8+1, reacţia zilei de la Jocurile Olimpice

Sporturi

Comentarii

”Noi facem barca să zboare”, au spus canotoarele din barca de 8+1 a României, după ce au dominat cursa de calificare şi au ajuns în finală la Jocurile Olimpice.

Simona Radiş, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuţa Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu şi Victoria Petreanu, au controlat cursa şi au impus ritmul, având posibilitatea ca pe final să păstreze viteza şi să intre în ultimii 500 m cu un consum de energie care să le avantajeze.

”Credem, suntem pregătite şi luptăm pentru ceea ce ne-am propus. Respectăm protocolul antrenorilor şi strategia de cursă impusă de Antonio Colamonici!”, ”Când suntem în barca de 8+1, avem sentimentul că putem face tot ceea ce ne dorim”, ”Noi suntem motorul bărcii, noi şi dorinţa pe care o avem să câştigăm!”, au spus sportivele la zona mixtă, conform COSR.

Echipajul feminin al României de opt rame cu cârmaci, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, s-a calificat în finală la Jocurile Olimpice.

România, campioană mondială şi europeană en-titre în această probă, a încheiat parcursul în şase minute, 12 secunde şi 31 de sutimi.

Româncele au dominat cursa de la un capăt la altul, fiind urmată de SUA şi Italia, care intră în recalificări.

Rezultate înregistrate la canotaj

Echipajul masculin al României de opt rame cu cârmaci, format din Ştefan Berariu, Constantin Adam, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Claudiu Neamţu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a ocupat ultimul loc în seria 1 de la Jocurile Olimpice şi va evolua în recalificări. România a încheiat cursa în cinci minute, 55 de secunde şi 82 de sutimi.

Echipajul de patru vâsle feminin, format din Patricia Cireş, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşan, a ratat calificarea în finala A la Jocurile Olimpice de la Paris. România a încheiat cursa pe locul 4, în şase minute, 33 de secunde şi 84 de sutimi şi va evolua în finala B.

Echipajul de patru vâsle masculin format din Ioan Prundeanu, Florin Horodişteanu, Leontin Nuţescu, Andrei Lungu a ocupat locul cinci în recalificări, ratând astfel calificarea în finala A la Jocurile Olimpice de la Paris. România a încheiat cursa în cinci minute, 56 de secunde şi 32 de sutimi şi va evolua în finala B.

Afla mai multe despre: barca 8+1 romaniacanotaj romania 

viewscnt
Articole similare