You are here:

"Noroc ieşit din comun, nu e un succes". Fostul medic al echipei naţionale, contra curentului după EURO 2024 | EXCLUSIV

"Noroc ieşit din comun, nu e un succes". Fostul medic al echipei naţionale, contra curentului după EURO 2024 | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

România şi-a încheiat aventura de la EURO 2024 în faza optimilor de finală, împotriva formaţiei care avea să ajungă în semifinalele competiţiei, Olanda.

România a reuşit să treacă de faza grupelor la EURO 2024, o performanţă pe care au mai reuşit-o în urmă cu 24 de ani, la ediţia din anul 2000 a Campionatului European.

"Tricolorii" au încheiat pe primul loc în grupa E, în faţa Belgiei, Slovaciei şi a Ucrainiei. Toate cele trei echipe care au progresat în optimi din grupa E au fost eliminate în primul meci eliminatoriu. 

Fostul medic al echipei naţionale de fotbal a României şi totodată unul dintre cei mai longevivi membri ai staff-ului în perioada Generaţiei de Aur, cât şi în perioada anilor 2000, Pompiliu Popescu, a urmărit parcursul "tricolorilor" la EURO 2024. Dr. Pompiliu Popescu nu a fost impresionat de jocul prestat de fotbaliştii echipei naţionale la Campionatul European şi consideră că aceştia au avut parte de o doză de şansă pentru a obţine calificarea în optimile de finală.

"Te miri de ce Ucraina pierde cu 3-0 cu România. De ce nu ai concentraţia respectivă disponibilă... (n.r. - parcursul până în optimile de finală) Un noroc ieşit din comun şi un marketing din partea federaţiei, o mărgică s-a obţinut, atât. O singură victorie cu Ucraina dăruită sau deschisă de celebrul portar Lunin, iar de acolo atât! 

Dacă ne raportăm la tam tamul făcut, că am ajuns să inventăm ca să fim şi noi primii în ceva, adică să inventăm numărul de spectatori (n.r. - clasamentul în care fanii români sunt pe locul al treilea)

Nu e un succes, ci un noroc şi ar fi o greşeală să ne îmbătăm cu ce s-a întâmplat în campania asta, inclusiv în preliminarii. Cred că ar dăuna fotbalului, deci aşteptările au fost foarte mari şi ele s-au materializat foarte puţin, foarte puţin. Calificarea de pe primul loc are în spate nişte conjuncturi şi mult noroc.", a declarat Pompiliu Popescu, la Eurocast.

Fostul medic al "tricolorilor" a continuat şi a evidenţiat accentul pus de selecţionerul Edward Iordănescu pe importanţa unui grup unit, cât şi despre credinţa în propriile puteri şi dorinţa de autodepăşire. Pompiliu Popescu s-a legat şi de încercarea oamenilor de fotbal de formare a unei generaţii, în urma performanţelor din Germania, un fapt pe care nu îl vede însă realizabil.

Pompiliu Popescu: "S-a tras mult pe grup, dar cu grupul nu poţi face performanţe"

"Oare popii ăia care au dat cu busuiocul ăla pe la autocare au avut vreun rol? Anghel Iordănescu nu i-a adus niciodată în cantonament. Nu face bine naţionalei să o supralicitezi şi să o numeşti generaţie. Burleanu a spus acum patru, cinci luni că îşi doreşte o generaţie, nu a spus ce fel de generaţie şi atunci e forţată generaţia asta. Nu asta e generaţia, trebuie să treacă mai multe calificări, succes, ca să produci o generaţie.

Nu prea poate fi ăsta un început, că jucătorii sunt modeşti, joacă în părţi inferioare ale campionatelor, nu vin cu o valoare, precum au fost cei din Generaţia de Aur, unde toţi au avut valoare. Acum nu ai un lider şi nu reprezintă echipa aceasta o valoare. 

S-a tras mult pe grup, dar cu grupul nu poţi face performanţe. Totul e noroc şi întâmplare, asta e părerea mea. Să se aştepte, să o ia de jos şi colateral la cluburi. Naţionala nu se pregăteşte ca la o echipă de club să o faci în câţiva ani, aici selectezi din ceea ce este adaptabil pentru scopul selecţionerului la un anumit moment. Ideea de grup este o găselniţă", a mai spus Pompiliu Popescu.

Afla mai multe despre: echipa nationalaeuro 2024pompiliu popescuromania 

viewscnt
Articole similare