Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Nou transfer anunţat de U Craiova 1948! Mutare surprinzătoare, pe modelul Andrea Compagno, realizată de olteni

OFICIAL | Nou transfer anunţat de U Craiova 1948! Mutare surprinzătoare, pe modelul Andrea Compagno, realizată de oltenigalerie foto

FC U Craiova

Comentarii

Adrian Mititelu pregăteşte un prim transfer pentru noul sezon. Patronul lui U Craiova 1948 nu doreşte să rateze, din nou, play-off-ul şi ar fi pus ochii pe un fotbalist de doar 20 de ani din Italia, care ar fi fost dorit şi de AS Roma în trecut.

UPDATE: U Craiova 1948 a anunţat oficial venirea lui Moses Abbey, mijlocaş de 20 de ani care soseşte în România din Serie D, al patrulea eşalon valoric al Italiei.

Fotbal Club Universitatea 1948 anunţă faptul că mijlocaşul ofensiv Moses Abbey, în vârstă de 20 ani, a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până la finalul următorului sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă trei ani.

Tânărul jucător ghanez, de picior stâng, care poate juca fie număr 8, fie număr 7, a evoluat în acest sezon pentru formaţia italiană Ravenna, din al patrulea eşalon.

Un jucător rapid, cu o tehnică în regim de viteză ridicată, Abbey este unul dintre cei mai prolifici jucători ai lui Ravenna în 2022/23, reuşind să înscrie de nouă ori şi să ofere şapte pase de gol în 34 apariţii.

Născut în Accra, capitala republicii Ghana, micuţul mijlocaş a jucat numai în Italia pentru echipele Rende Calcio şi Ravenna FC. Totuşi, mijlocaşul a fost monitorizat o perioadă de timp de formaţia din capitala Italiei, AS Roma.

Acesta a debutat în fotbalul profesionist în urmă cu doi ani, pe vremea când evolua pentru Rende Calcio, la vârsta de 18 ani şi 6 luni, într-o partidă câştigată de echipa sa împotriva celor de la Città di Avireale, scor 1-0.

Micuţul ghanez se va alătură echipei din momentul în care perioada de transferuri se va deschide. Mult succes în tricoul alb-albastru, Moses!”, se arată în mesajul postat de olteni.

 


Ştirea iniţială

U Craiova 1948 a fost la doar un pas de play-off în această stagiune, dar a ratat dramatic calificarea în acesta, după ce a fost înfrântă în ultimele două etape ale sezonului regular, de Hermannstadt şi Sepsi.

Oltenii au fost nevoiţi să se mulţumească cu play-out-ul în această stagiune, însă Adrian Mititelu nu doreşte ca această situaţie să se repete şi la anul.

Prima lovitură pregătită de Adrian Mititelu pentru sezonul viitor

Patronul aşteaptă ca echipa sa să facă performanţe şi este dispus să investească pentru a o readuce pe U Craiova 1948 în elita fotbalului românesc.

Potrivit Prosport, Mititelu deja ar fi pus ochii pen primul jucător pe care îl doreşte pentru sezonul viitor, un puşti de 20 de ani, ghanez, pe numele de Moses Abbey.

Fotbalistul impresionează, la momentul actual, în Serie D, la fel ca Andrea Comagno, înainte de a face pasul la Tre Fiori, în San Marino, iar ulterior la U Craiova 1948.

Transfer pe modelul Andrea Compagno la U Craiova 1948

Abbey ar fi fost dorit în trecut şi de AS Roma, pentru echipele de juniori, însă mutarea nu s-a mai realizat din cauza unor probleme cu locurile rezervate fotbaliştilor extracomunitari.

Aşadar, ghanezul, care evoluează majoritar în spatele vârfului, dar poate juca şi atacant sau în banda stângă, a ajuns în Serie D, unde a impresionat în actuala stagiune.

Titular de drept la Ravenna, fotbalistul de picior stâng a strâns 34 de meciuri, nouă goluri şi şapte pase decisive în tricoul formaţiei care speră la promovarea în Serie C.

Cota de transfer a fotbalistului care va împlini 21 de ani în august, potrivit transfermarkt, este de numai 100.000 de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: moses abbey 

viewscnt
Articole similare