Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răzbunarea lui Eduard Novak. Ce se întâmplă după ce a văzut bătaia din Andorra şi scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe: "Cred că inclusiv Burleanu îşi doreşte"

Răzbunarea lui Eduard Novak. Ce se întâmplă după ce a văzut bătaia din Andorra şi scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe: "Cred că inclusiv Burleanu îşi doreşte"

Sporturi

Comentarii

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat reactivarea unei comisii, care să judece violenţa din sportul românesc. De asemenea, crede că inclusiv preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, îşi doreşte măsuri aspre pentru a combate anumite acţiuni ale spectatorilor.

Eduard Novak cere măsuri pentru a combate violenţa din sport 

De Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, Eduard Novak a strâns ultimele episoade negative din sportul românesc şi a anunţat că-şi doreşte o înăsprire a actualelor reglementări. 

Ministrul Sportului a făcut referire la bătaia din sectorul destinat suporterilor români, care au asistat la meciul din Andorra, din preliminariile EURO 2024, dar şi la "cazul Sfântu Gheorghe", acolo unde fanii lui U Craiova 1948 au dat drumul scandărilor xenofobe la adresa comunităţii maghiare. 

Eduard Novak consideră că "în viitorul apropiat, anul acesta, în doi ani" noile măsuri ar putea fi aplicate. 

"Da, se poate face o lege şi tot aşa. Şi FRF, şi noi, trebuie să fim fermi. Noi chiar o să reactivăm comisia de abuzuri şi îmi doresc ca în viitorul apropiat aceste lucruri să fie mult mai drastic reglementate şi să terminăm odată că nu arată bine deloc!  

În primul rând, e un act discriminatoriu şi uitaţi că suporterii se duc în Andorra şi se bat între ei. Vorbim şi de un grup de oameni la care n-am ce comenta. Până acum totul a fost sub preş şi mă bucur că la acea acţiune de la Sepsi a arbitrului a făcut acest pas.

Dar ne dorim, cred că şi Burleanu îşi doreşte acest lucru. Şi pentru el e mult mai evident că aceste acţiuni nu transmit un mesaj deloc favorabil sportului şi trebuie rezolvate.

În viitorul apropiat, anul acesta, în doi ani, reglementat, aplicat, dar durează. Măsurile? Sancţiuni, control şi interzicerea pe stadioane", a declarat Eduard Novak. 

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare