Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revin echipele din Rusia în competiţiile europene? Ce spune preşedintele UEFA într-un anunţ important în plin război

Revin echipele din Rusia în competiţiile europene? Ce spune preşedintele UEFA într-un anunţ important în plin război

Sporturi

Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, miercuri, că până la terminarea războiului din Ucraina ar fi greu să se schimbe ceva în privinţa interdicţiei pentru Rusia de participare la competiţiile internaţionale.

Preşedintele UEFA spune că până la terminarea războiului din Ucraina ar fi greu să se schimbe ceva în privinţa interdicţiei care vizează Rusia

“Opinia mea personală este că până la terminarea războiului ar fi foarte greu ca noi să schimbăm ceva. Evident, în orice caz decizia este luată de Comitetul Executiv”, a spus Ceferin, potrivit cnn.com.

Aleksander Ceferin a fost reales miercuri la conducerea UEFA. El nu a avut contracandidat.

UEFA şi FIFA au decis anul trecut ca echipele naţionale şi de club din Rusia să aibă interdicţie de participare la competiţiile internaţionaale, până la noi ordine, ca urmare a declanşării ofensivei militare din Ucraina.

CIO despre măsurile anunţate de Ucraina pentru federaţiile care permit participarea sportivilor la competiţii la care sunt şi ruşi şi belaruşi

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, miercuri, că se va opune unei iniţiative a guvernului ucrainean de a retrage federaţiilor statutul lor naţional dacă sportivii lor concurează împotriva ruşilor sau belarusilor, relatează Reuters.

CIO a sancţionat Rusia şi Belarus după invadarea Ucrainei de către Moscova în februarie 2022, dar săptămâna trecută a spus că a recomandat reintegrarea sportivilor ruşi şi belarusi în competiţiile internaţionale, însă ca neutri.

Miercuri, CIO a reacţionat la un decret al guvernului ucrainean care ar priva federaţiile de statutul lor dacă sportivii lor concurează pe scena internaţională împotriva ruşilor şi belaruşilor, spunând că apar „semne de întrebare serioase cu privire la autonomia sportului ucrainean”.

“O astfel de decizie a) ar afecta doar comunitatea sportului ucrainean şi Federaţiile Naţionale Sportive şi nu ar avea niciun impact asupra războiului pe care lumea vrea să-l oprească şi pe care CIO l-a condamnat atât de vehement”, a precizat CIO într-un comunicat.

CIO a menţionat şi o declaraţie atribuită Federaţiei Ucrainene de Tenis, care spunea că această acţiune ar „duce la distrugerea tenisului ucrainean”.

„Jucătorii din aceste ţări iau parte la aproape toate competiţiile şi vor deveni o sancţiune nu împotriva ruşilor, ci împotriva ucrainenilor”, se arată în comunicat.

Ucraina a decis anterior să nu permită sportivilor săi să concureze la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dacă aceste competiţii includ sportivi ruşi.

CIO urmează să ia o decizie separată cu privire la participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile din 2024 la o dată ulterioară, în timp ce Ucraina a ameninţat că va boicota Olimpiada dacă ruşilor li se permite participarea.

 

Afla mai multe despre: rusia ucrainauefa 

viewscnt
Articole similare