You are here:

Rivaldinho, aproape de retragere, supus comparaţiei cu Rivaldo, tatăl său! "Oamenii zic că joc datorită lui, dar nu a dat telefon vreodată" | VIDEO

Rivaldinho, aproape de retragere, supus comparaţiei cu Rivaldo, tatăl său! "Oamenii zic că joc datorită lui, dar nu a dat telefon vreodată" | VIDEO

Farul Constanța

Comentarii

Marele Rivaldo (52 de ani) i-a lăsat o moştenire grea în fotbal fiului său. Rivaldinho (29 de ani) evoluează pe postul de atacant la Farul şi, chiar dacă nu s-a apropiat de nivelul tatălui său, spune că a acceptat realitatea şi că se declară fericit.

Rivaldinho aproape că s-a retras, supus presiunii: "10% să fiu din Rivaldo e foarte greu"

Brazilianul Rivaldinho s-a dovedit a fi un atacant util la echipele din România la care a jucat. La Dinamo a reuşit şase goluri în 37 de meciuri, iar la Farul a bifat 26 de reuşite, în 95 de meciuri. 

El a revenit în România în echipa lui Gică Hagi, iar alături îi este Rivaldo, câştigătorul Balonului de Aur care a devenit acţionar minoritar la Farul Constanţa.

Totuşi, presiunea carierei impresionante pe care a avut-o tatăl său, Rivaldo, dublu campion mondial cu Brazilia, l-a afectat, într-un anumit punct al carierei. 

"Mereu mi-a plăcut să vin cu tata la stadion, la antrenamente, la meciuri. De mic am iubirea pentru fotbal, inclusiv copilului meu îi place să se joace, e în familie. 

Lumea se aştepta, credea că o să fiu cum a fost tata. Niciodată! Nici copilul meu, nici copilul lui nu o să fie ce a fost Rivaldo. Ca el se naşte unul... E greu ca lumea să înţeleagă lucrul ăsta. Ca el nu există, nu va mai exista. Nu că eu sunt copilul lui şi voi fi la fel. 10% să fiu din tata e foarte greu. 

La început era o chestie care mă deranja (n.r. - presiunea că îi calcă pe urme lui Rivaldo). Când aveam 15 ani a fost un lucru din cauza căruia aproape m-am lăsat. 

Nu-mi plăcea să aud lumea că joc pentru că sunt copilul lui sau că nu joc nici măcar 1% din ce a fost tata. Eşti copil şi te deranjează, dar a trecut timpul, am vorbit cu tata şi ca el nu există, nu o să mai fie. 

Am aproape 30 de ani şi încă se vorbeşte despre lucrul ăsta şi nu mă deranjează deloc. E o mândrie să fiu copilul lui, sunt bucuros să fiu copilul lui", a declarat Rivaldinho. 

Rivaldinho: "Tata nu a dat vreun telefon ca cineva să mă ia"

Atacantul de la Farul Constanţa a continuat să dezvăluie cum a gestionat relaţia cu tatăl său, căruia i-a transmis să nu intervină în favoarea sa. 

"Toţi vor să fie Rivaldo, Hagi, Neymar, dar nu e aşa uşor. Fotbalul pare frumos, dar până ajungi acolo e greu, trebuie să progresezi zilnic. Eu nu primesc nimic. A fost mai greu pentru mine, fiind fiul lui Rivaldo. Lumea compara, că dacă nu e la fel nu am nevoie de el. Pe stradă, nu eşti ca tatăl tău, nu meriţi. 

Mai zic că joc acolo doar datorită tatălui, dar tata nu a dat vreun telefon ca cineva să mă ia, să mă transfere. I-am şi spus <<Tata, dacă aflu că ai făcut asta vreodată, o să avem probleme>>. Vreau să-mi văd de drumul meu, fără să mă influenţeze tata. Lumea crede diferit, iar dacă făcea poate eram în altă parte. Mi-am făcut singur istoria, normal că mă sprijină, dar nu dă telefoane şi sunt foarte fericit de lucrul ăsta. Tot ce am realizat am realizat cu picioarele mele, fără să mă ajute tata", a mai spus atacantul de la Farul, Rivaldinho. 

  • 3 goluri, 1 pasă decisivă şi 6 meciuri sunt cifrele lui Rivaldinho la Farul Constanţa, în acest sezon. 

Afla mai multe despre: rivaldorivaldinhorivaldinho farul constanta 

viewscnt
Articole similare