Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sancţiune revoltătoare pentru Chivulete după ce a abandonat greşit Sepsi - U Craiova 1948? Spre ce pedeapsă duce primul indiciu: "Sunt convins"

Sancţiune revoltătoare pentru Chivulete după ce a abandonat greşit Sepsi - U Craiova 1948? Spre ce pedeapsă duce primul indiciu: "Sunt convins"

Superliga

Comentarii

Fostul arbitru internaţional şi preşedinte la Rapid, Constantin Zotta, crede că Andrei Chivulete, centralul care a abandonat greşit Sepsi - U Craiova 1948, va primi o sancţiune blândă din partea CCA, după ce a văzut indiciile din ultimii ani.

Andrei Chivulete va scăpa ieftin după ce a abandonat greşit Sepsi - U Craiova 1948?

Comisia de Recurs din cadrul FRF a decis ca meciul Sepsi Sfântu Gheorghe - U Craiova 1948 se va rejuca, din minutul 1. Este o decizie care a picat direct pe umerii arbitrului central Andrei Chivulete, care a luat decizia de a abandona meciul, consideră fostul arbitru Constantin Zotta. 

Au urmat săptămâni de incertitudine, cheltuieli de judecată şi nelinişte pentru ambele echipe. De altfel, conducătorii lui Sepsi s-au arătat indignaţi de decizia comisiei

Deşi Constantin Zotta a cerut ca Andrei Chivulete să primească cea mai mare sancţiune prevăzută în regulamentul Comisiei Centrale a Arbitrilor, el consideră că nu se va întâmpla acest lucru. 

Constantin Zotta tinde spre clemenţă din partea CCA, mai ales după ce a văzut indiciile din ultimii ani în relaţia dintre conducătorii arbitrajului şi Andrei Chivulete

"Asta este decizia (n.r. - comisia a transmis că Florin Chivulete n-a avut dreptate). E o eroare mai gravă decât dacă ai greşi acordând un cartonaş roşu sau un penalty. Aici e mai grav, aici e o decizie împotriva regulamentului, pe care tu trebuie să-l cunoşti ad litteram şi să-l aplici. O decizie cu influenţe majore în dezvoltarea activităţii fotbalistice, o decizie gravă şi sunt convins că va fi sancţionat. 

Pe de altă parte sunt convins că va fi sancţionat foarte blând, pentru că am văzut cu toţii atitutinea CCA în relaţia cu Chivulete din ultimii ani. Asta e o părere de tipul vocea stadionului. 

Anul ăsta a făcut, cu excepţia asta, nişte meciuri bune şi a arbitrat bine, dar în ultimii ani evoluţiile au fost...

Total pentru sancţionarea lui Chivulete sunt. Aplicarea regulamentului în zona maximă. Comisia are un regulament intern şi trebuie sancţionat la maximum", a declarat expertul Orange Sport pe arbitraj, Constantin Zotta. 

Superliga rămâne fără arbitri dacă apar sancţiuni dure. MM Stoica: "Aducem de afară"

Apoi, moderatorul emisiunii Sport Report, Dan Udrea, a ridicat o altă problemă. Dacă CCA i-ar sancţiona dur pe cei care greşesc şi nu i-ar mai delega la meciuri mai multe etape, atunci nu ar mai avea cine să arbitreze în Superligă, întrucât certificarea pentru VAR nu e extinsă şi pentru arbitrii de Liga 2. 

Soluţia a venit imediat din partea managerului general al FCSB, Mihai Stoica, care a apelat la o soluţie externă. 

"Aducem (n.r. - arbitri) de afară, sunt bareme bune în România. Marciniak a fost polonezul care a oficiat la finala Cupei Mondiale a oficiat şi în Emiratele Arabe Unite în cupa câştigată de Cosmin Olăroiu", a spus expertul Orange Sport. 

Afla mai multe despre: sepsiu craiova 1948andrei chivuleteconstantin zotta 

viewscnt
Articole similare