You are here:

Scenariul de ultimă oră prin care şi Sabrina Voinea ar putea primi medalia de bronz! Se pun la bătaie 200.000 de euro pentru o nouă cale de atac | EXCLUSIV

Scenariul de ultimă oră prin care şi Sabrina Voinea ar putea primi medalia de bronz! Se pun la bătaie 200.000 de euro pentru o nouă cale de atac | EXCLUSIV

Jocurile olimpice

Comentarii

Verdictul dat de comisia detaşată de TAS la Jocurile Olimpice, care i-a înapoiat Anei Bărbosu medalia de bronz, ar putea fi doar un pas intermediar în disputa iscată în gimnastică. Federaţia Română de Gimnastică a cerut trei medalii, pentru toate sportivele implicate în controversă, iar în cel mai bun caz, în care calculele sunt complicate, şi Sabrina Voinea ar putea urca pe podiumul olimpic.

Ce răsturnare de situaţie ar fi! Sabrina Voinea nu a fost uitată. Cum poate primi bronzul olimpic

După ce Ana Bărbosu a fost informată oficial că a primit medalia de bronz, după decizia venită de la TAS, Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, a explicat tot procesul care a afectat gimnastica la nivel înalt

Nefericite au rămas celelalte două sportive. Sabrina Voinea a avut speranţe că probele prezentate vor arăta că nu a părăsit suprafaţa de concurs şi că va urca pe locul al treilea, în timp ce Jordan Chiles n-a putut demonstra că acea contestaţie, care a adus-o iniţial pe locul al treilea, a fost făcută în minutul regulamentar. 

Deşi Comitetul Olimpic American a contestat decizia TAS, prin care Jordan Chiles a fost deposedată de bronz, verdictul a fost menţinut, după cum a informat Federaţia Română de Gimnastică

Totuşi, conducerea gimnasticii româneşti este hotărâtă să continue lupta pentru Sabrina Voinea.

Conform informaţiilor obţinute de Orange Sport, FRG ar pregăti aproximativ 200.000 de euro pentru cheltuieli de judecată în cazul componentei lotului naţional. Banii ar urma să fie disponibili din contribuţiile sponsorilor, pentru a fi deschisă o nouă cale de atac legală. 

Astfel, după ce s-a judecat în procedură accelerată la comisia TAS detaşată la Paris, acum FRG ia în calcul să continue într-o procedură clasică, în care costurile sunt mai mari

De altfel, Federaţia Română de Gimnastică a militat pentru trei medalii de bronz pe perioada în care cazul a fost judecat, iar Carmencita Constantin a recunoscut că românii şi americanii s-au înţeles asupra acestui scenariu, însă Federaţia Internaţională de Gimnastică şi Comitetul Olimpic Internaţional s-au opus. 

"Noi o agreasem, partea americană o agrease, tribunalul (n.r. - TAS) era dispus să o agreeze. Am avut un hop pe care nu l-am trecut nici noim nici SUA. S-a numit Federaţia Internaţională de Gimnastică şi Comitetul Olimpic Internaţional”, spunea preşedintele FRG. 

De ce Sabrina Voinea nu a mai avut şanse la TAS, când a fost judecat cazul

Tot şefa federaţiei a explicat că, în febra momentului şi sub şocul deciziilor arbitrilor, Camelia Voinea, antrenoarea şi mama Sabrinei Voinea, nu a luat decizia inspirată la sol. 

"Acolo a fost o greşeală a noastră, a antrenorului nostru, pe care au speculat-o. Faptul că nu a fost depusă contestaţia pentru penalitate.

Cred că asta a şi fost în mintea Cameliei, ea a ştiut că fata ei nu a ieşit din covor. Dar aici într-adevăr a fost o greşeală de nerespectare a regulamentului. Trebuia depusă o contestaţie", a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. 

Afla mai multe despre: sabrina voineasabrina voinea medalieromania jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare