You are here:

Americanii vor medalia înapoi şi pregătesc acţiunea! Judecătorul TAS a anunţat ce şanse sunt să câştige bronzul primit de Ana Bărbosu | EXCLUSIV

Americanii vor medalia înapoi şi pregătesc acţiunea! Judecătorul TAS a anunţat ce şanse sunt să câştige bronzul primit de Ana Bărbosu | EXCLUSIV

Jocurile olimpice

Comentarii

Continuă disputa asupra medaliei olimpice din gimnastică. Cristian Jura, preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, a oferit o primă reacţie, după ce Comitetul Olimpic American a anunţat că va contesta decizia TAS, în urma căreia Jordan Chiles a pierdut bronzul la sol în faţa sportivei Ana Bărbosu.

Ana Bărbosu încă are emoţii! Cristian Jura, judecător TAS, prima reacţie după ce americanii vor contesta decizia acordării medaliei

Au fost zile de foc după finala de la sol, de la Jocurile Olimpice, însă emoţii există în continuare, deşi Tribunalul de Arbitraj Sportiv s-a pronunţat şi i-a acordat gimnastei Ana Bărbsou medalia de bronz, decernată iniţial sportivei Jordan Chiles. 

Gimnasta din SUA trebuie să returneze bronzul, care va ajunge la Ana Bărbosu într-un cadru special post-olimpic, în timp ce pentru Sabrina Voinea vestea a fost devastatoare, întrucât în continuare consideră că nu a părăsit suprafaţa de concurs.   

Imediat cum verdictul TAS a fost făcut public, americanii şi-au manifestat nemulţumirea şi vor contraataca cu o contestaţie la Tribunalul Federal Elveţian. 

Comitetul Olimpic şi Paralimpic American consideră că acea contestaţie care i-a adus lui Chiles iniţial medalia a fost făcută în timp util, în minutul acordat ultimei concurente de la sol, însă Cristian Jura, judecătorul român de la TAS, este sceptic în privinţa unei răsturnări de situaţie. 

"Da, americanii pot contesta decizia, dar doar după ce se dă motivarea. Contestaţia o pot face în timp de 30 de zile după ce se dă motivarea, iar aceasta nu va mai fi judecată de TAS, ci de Tribunalul Federal Elveţian", a declarat Cristian Jura, pentru Orangesport.ro. 

"Sunt şanse minime" ca bronzul ajuns la Ana Bărbosu să revină la Jordan Chiles

Dacă USOPC demonstrează că acea contestaţie a fost făcută în timpul regulamentul, atunci se revine la a doua notă obţinută de Jordan Chiles, cea modificată la scurt timp după finala de la Jocurile Olimpice, însă şansele sunt minime, după cum mai afirmă preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv.

"De remarcat e faptul că Tribunalul Federal Elveţian va judeca doar pe procedură şi nu pe alte cauze, însă cred eu că sunt şanse minime ca ei să câştige", a mai spus Cristian Jura, pentru Orangesport.ro. 

Ana Bărbosu a reacţionat după ce a primit bronzul de la sol, în timp ce Jordan Chiles a luat o decizie drastică

Afla mai multe despre: cristian jura tasana barbosusabrina voineajordan chilesmedalia gimnastica romania jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare