Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Singura echipă din România care ar avea ”o filozofie şi o identitate de joc”: ”Îmi pare rău, dar aşa e, fără să jignesc pe cineva” | EXCLUSIV

Singura echipă din România care ar avea ”o filozofie şi o identitate de joc”: ”Îmi pare rău, dar aşa e, fără să jignesc pe cineva” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

După ”finala” campionatului, Viorel Moldovan, invitat în studioul Orange Sport, a ţinut un discurs admirativ la adresa noii campioane, Farul Constanţa. În opinia fostului atacant, pregătită de Gică Hagi (58 de ani) este singura din România care are ”o filozofie şi o identitate de joc”.

Farul Constanţa a reuşit un sezon de excepţie şi a fost încununată campioana României, după victoria cu FCSB, performanţă pe deplin meritată de Gică Hagi şi jucătorii săi, care au condus cap-coadă campionatul.

Laudele au început să curgă imediat după fluierul final al partidei de la Ovidiu, iar titlul câştigat de ”Rege” îl bucură pe Viorel Moldovan, care o vede pe Farul drept un exemplu pentru toate echipele din România.

Singura echipă din România care ar avea ”o filozofie şi o identitate de joc”

Fostul atacant a declarat, în direct la Orange Sport, că ”fotbalul a câştigat”, odată cu triumful ”marinarilor”, şi că echipa lui Gică Hagi este singura din ţară cu ”o filozofie şi o identitate de joc”.

A câştigat fotbalul şi trebuia să câştige fotbalul. Trebuia neapărat. Singura echipă, din punctul meu de vedere, fără să jignesc pe cineva, care are identitate şi filozofia de joc, singurul club din România.

În rest, celelalte cluburi... îmi pare rău, nu văd nicio filozofie, nicio identitate. Şi această identitate o cultivi şi o construieşti de la nivel juvenil, ceea ce a făcut Gică Hagi la Constanţa, odată cu construirea centrului de formare Viitorul.

”În altă parte, nu vedem acest lucru”

Tot progresul acesta... în altă parte, nu vedem acest lucru. Dar poate vor să aibă o filozofie şi o identitate de joc şi alte echipe, dar nu poţi dacă nu ai o bază, asta nu se construieşte de pe o zi pe alta.

Că multe echipe vor să joace 4-3-3, vor să joace precum Barcelona, dar singurul club din România care are identitate de joc şi filozofie şi ştii prea bine acest lucru este Farul Constanţa, în momentul de faţă, echipa campioană, pe merit, bravo lor. Trebuia să învingă fotbalul şi fotbalul a învins”, a declarat Viorel Moldovan, la Orange Sport.

În sezonul următor, Farul Constanţa va debuta în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, iar ”dorinţa cea mai mare” a lui Gică Hagi ar fi să îşi conducă echipa către grupele competiţiei.

Afla mai multe despre: farul constanţa 

viewscnt
Articole similare