Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şocul uriaş avut de Pintilii în momentul sosirii la FCSB: ”Mă, nu se poate, eşti în altă ţară. Am zis că mă las şi merg să muncesc pe salariul minim” | EXCLUSIV

Şocul uriaş avut de Pintilii în momentul sosirii la FCSB: ”Mă, nu se poate, eşti în altă ţară. Am zis că mă las şi merg să muncesc pe salariul minim” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

În cadrul unui interviu exclusiv acordat pentru Orange Sport, Mihai Pintilii (38 de ani) a dezvăluit şocul uriaş de care a avut parte când a ajuns la FCSB şi a recunoscut că a fost la un pas de a se retrage înainte de a ajunge în prima ligă.

Mihai Pintilii a semnat cu FCSB de abia în vara lui 2012, când a fost achiziţionat de Gigi Becali de la Pandurii, pentru 850.000 de euro, dar acesta nu se afla la prima experienţă în tabăra roş-albastră.

În 2007, fostul mijlocaş fusese luat de Cosmin Olăroiu într-un cantonament al echipei şi, deşi nu a fost transferat de atunci, impactul acelei experienţe avea să îi influenţeze întreaga carieră.

”Mă, nu se poate, zici că eşti în altă ţară”

Pintilii a petrecut două săpătmâni alături de ”uefantasticii” de la FCSB, înainte de a se întoarce la Jiul Petroşani, unde avea să mai petreacă două sezoane şi jumătate.

Ulterior, actualul ”delegat” al vicecampioanei a semnat cu Curtea de Argeş, iar apoi cu Pandurii, de unde a fost transferat de Becali, iar Pintilii rememorează că şocul avut în momentul sosirii la FCSB a fost principala sa motivaţie.

Viitorul antrenor a recunoscut că diferenţele dintre clubul bucureştean şi Jiul Petroşani erau uriaşe, motiv pentru care a tras de el după revenirea la echipa din Liga 2, cu scopul de a se întoarce în Ghencea.

Pintilii a mai dezvăluit că, în cazul în care nu ar fi ajuns în primul eşalon până la 23 de ani, s-ar fi lăsat de fotbal şi ar fi mers acasă, la Iaşi, pentru a munci pe ”salariul minim”.

Şocul uriaş avut de Pintilii în momentul sosirii la FCSB

”(n.r. cum era cu echipamentele atunci?) Păi, nu aveai, veneai de acasă cu prosop. Îţi dădeau ei, ca să fim toţi la fel, un tricou, dar în rest, şort, jambiere, ghete, prosoape...

Şi, după antrenament, le luai acasă, le spălai. Altele erau condiţii, dar, ţi-am zis, astea erau vremurile, mă gândesc că mai în spate era mai greu.

Ca să fac o mică paranteză, eram la Jiul Petroşani, vin la Steaua (n.r. FCSB) în 2007, văzând diferenţa colosală am zis <<mă, nu se poate, zici că eşti în altă ţară>>.

Să ai totul pus pe tavă, şi ca echipament, şi ca... nu aveai treabă cu ghetele, era om care spăla ghetele, îţi strângea echipamentul, aveai prosop, aveai tot ce se cuvine.

(n.r. cum a fost impactul?) A fost o motivaţie, gândeşte-te după aia că am mers înapoi la Jiul Petroşani şi am mai stat doi ani în Liga 2.

Mi-a rămas impactul pe care l-am întâlnit la Steaua (n.r. FCSB) atunci şi la vizita medicală, că m-am dus primul, am mers la 6 şi am ieşit la 14, am plecat ultimul, altul era respectul, nu puteai să intri peste alţii, erai copil, trebuia să îţi vezi lungul nasului...

Dar impactul şi cum au vorbit jucătorii şi ce s-a întâmplat aici pentru mine a fost... aia m-a motivat să nu renunţ, pentru că, la un moment dat, eram la Lugoj şi am zis că dacă la 23 de ani nu ajung în Liga 1, mă las de fotbal şi mă duc acasă, la Iaşi, să muncesc pe salariul minim pe economie.

Mi-era greu. Şi la 22 şi jumătate, a venit oferta de la Jiul Petroşani şi am prins jumătate de an în Liga 1, 11 meciuri. Să o luăm ca un semn, pentru mine aia a fost, <<înseamnă că se poate>>”, a declarat Mihai Pintilii, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: mihai pintilii 

viewscnt
Articole similare