Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CSA Steaua nu doar că nu are drept de promovare, ci riscă acum să retrogradeze în Liga 3! Cum au putut să ajungă ”militarii” într-o astfel de situaţie

CSA Steaua nu doar că nu are drept de promovare, ci riscă acum să retrogradeze în Liga 3! Cum au putut să ajungă ”militarii” într-o astfel de situaţie

Steaua

Comentarii

Visul celor de la CSA Steaua de a promova în Superligă în acest sezon se poate transforma într-un coşmar. ”Militarii” nu doar că nu au primit licenţa pentru primul eşalon, ci riscă să nu o primească nici pe cea pentru al doilea.

La fel ca în ultimul sezon, deşi nu are drept de promovare, CSA Steaua a aplicat pentru licenţa pentru Superligă, de această dată în speranţa că Legea Sportului ar putea fi modificată la timp.

Cât timp forma de organizare a clubului rămâne aceeaşi, doar o schimbare a regulamentului ar permite ”militarilor” să evolueze în primul eşalon, dar, chiar şi aşa, cei de la CSA au decis să aplice pentru licenţă.

CSA Steaua nu doar că nu are drept de promovare, ci riscă acum să retrogradeze în Liga 3

Aceasta le-a fost refuzată, bineînţeles, dar mai multe probleme au fost identificate în dosar, nu doar cele din jurul formei de organizare a clubului, ci şi altele, care ar putea afecta şi prezenţa echipei în Liga 2.

Potrivit Gsp, Steaua nu îndeplineşte ”criteriile minime la capitolul personal şi administraţie, dar şi la cel financiar” şi este în pericol de a nu primi licenţa pentru Liga 2 şi a retrograda.

Concret, din punct de vedere administrativ, problema este că înlocuitorul comandatului Răzvan Bichir, al cărui mandat tocmai a expirat, nu a fost încă instalat public, astfel că numele său nu a putut fi inclus în dosar.

De asemenea, conform sursei citate, BDO Audit SRL, firmă specializată, angajată de FRF, care a analizat rapoartele prezentate de club, a sesizat mai multe nereguli din punct de vedere financiar.

Cum au putut să ajungă ”militarii” într-o astfel de situaţie

În cazul în care cei de la CSA nu reuşesc să remedieze problemele menţionate, până pe 31 mai, atunci riscă să nu primească nici licenţa pentru eşalonul şi să ajungă în Liga 3.

De dosarul pentru licenţiere s-ar fi ocupat fostul fotbalist Gabi Boştină, managerul tehnic al echipei, şi noul manager al secţiei de fotbal, care conduce şi secţia de handbal, fostul handbalist Andrei Cian.

Anterior, juristul Florin Băbău ar fi fost cel care se ocupa de acest dosar, dar acestuia i s-a încheiat detaşarea, astfel că a părăsit clubul.

Aflată pe locul secund în play-off, CSA Steaua o va înfrunta pe marea rivală, Dinamo, în următoarea etapă.

Afla mai multe despre: csa steaua 

viewscnt
Articole similare