Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei suporteri ai echipei Valencia, condamnaţi la închisoare pentru insulte rasiste la adresa lui Vinicius

Trei suporteri ai echipei Valencia, condamnaţi la închisoare pentru insulte rasiste la adresa lui Vinicius
Comentarii

Trei suporteri ai clubului spaniol Valencia au fost condamnaţ la opt luni de închisoare deoarece, în mai 2023, au proferat insulte rasiste la adresa atacantului brazilian al echipei Real Madrid, Vinicius Junior, ceea ce a provocat un val de indignare internaţională.

Cei trei fani, care au recunoscut faptele, au primit, de asemenea, interdicţii de stadion de doi ani, ca parte a unei proceduri de negociere, a precizat într-un comunicat Înalta Curte de Justiţie din Valencia, care se ocupă de acest caz.

Instanţa a adăugat că insultele rasiste i-au provocat jucătorului sentimente de „frustrare, ruşine şi umilinţă, ceea ce a dus la un atac la adresa demnităţii sale”.

Într-un comunicat, Real Madrid a salutat condamnarea, „prima pentru fapte de această natură” în Spania, subliniind că cei trei suporteri au „făcut publică o scrisoare de scuze adresată” jucătorului de 23 de ani.

La 21 mai 2023, Vinicius Junior a fost întâmpinat cu strigăte de „maimuţă” la sosirea pe stadionul din Valencia, unde Real Madrid se deplasase pentru un meci de campionat. El a fost apoi insultat copios de fani în timpul meciului.

Trei zile mai târziu, poliţia spaniolă a anunţat că a arestat trei suporteri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, datorită cooperării clubului Valencia.

Comisia de Disciplină a fotbalului spaniol a decis să sancţioneze Valencia CF cu închiderea parţială a stadionului Mestalla pentru cinci meciuri şi o amendă de 45.000 de euro. De asemenea, a anulat cartonaşul roşu arătat lui Vinicius chiar la finalul meciului.

Incidentele au stârnit indignare în Spania şi în străinătate, atacantul brazilian primind o mulţiime de mesaje de susţinere.

Afla mai multe despre: valenciavinicius 

viewscnt
Articole similare