Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | A fost emis avizul în legătură cu modificarea legii care ar permite Stelei să evolueze în Superligă! Lovitură primită de cei de la CSA

ULTIMA ORĂ | A fost emis avizul în legătură cu modificarea legii care ar permite Stelei să evolueze în Superligă! Lovitură primită de cei de la CSA

Steaua

Comentarii

CSA Steaua a primit o lovitură grea din partea Consiliului Legislativ din Parlament, care a acordat aviz negativ modificărilor propuse de Vasile Dîncu la Legea Sportului. Concret, ”militarii” nu vor avea, cel mai probabil, drept de promovare la finalul acestui sezon.

Aflată la al doilea sezon în Liga 2, CSA Steaua nu are, în continuare, drept de promovare în Superligă, întrucât cluburile de drept public nu au voie să participe în primul eşalon al României, confrom Legii Sportului.

Singura metodă pentru ca formaţia aflată pe locul secund în a doua divizie să promoveze ar fi ca forma de organizare să fie schimbată sau ca Legea Sportului să fie modificată.

”Normele Uniunii Europene garantează că finanţarea publică nu denaturează concurenţa între cluburi”

Vasile Dîncu a încercat unul dintre aceste planuri, cu ”dedicaţie” pentru cei de la CSA, dar se pare că ”militarii” nu vor reuş să obţină dreptul de a juca în Superligă nici pe această cale.

Gsp a dezvăluit că propunerea făcută de Dîncu a primit aviz negativ din partea Consiliului Administrativ, astfel că are şanse mici să mai ajungă să fie votată în Parlament.

Preşedintele Consiliului, Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a fost cel care a semnat avizul negativ. Principalul motiv din spatele deciziei este că politica Uniunii Europene nu susţine modificările propuse de Dîncu.

Lovitură primită de cei de la CSA

În ceea ce priveşte finanţările acordate de instituţiile publice cu scopul de a investi în sportul de performanţă, semnalăm că o astfel de finanţare este susceptibilă să fie considerată ajutor de stat în sensul art. 107 alin. (1) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) şi, pentru a nu fi acordat ilegal, trebuie să poată fi justificat în temeiul art. 107 alin. (3) din tratat.

Potrivit Comisiei Europene, promovarea sportului poate constitui un obiectiv de interes comun în sensul art. 107 alin. (3) lit. (c) din TFUE atât timp cât este sprijinit sportul de amatori şi nu activităţile sportive profesioniste

[...] Normele Uniunii Europene privind ajutorul de stat garantează că finanţarea publică nu denaturează concurenţa între cluburi. Acestea protejează condiţiile de concurenţă echitabile pentru majoritatea cluburilor profesioniste, care trebuie să funcţioneze fără subvenţie.

În Spania, de pildă, Comisia Europeană din cadrul UE a stabilit, notează Consiliul Legislativ în avizul său, că sprijinul acordat de stat pentru 7 cluburi profesioniste - Barcelona, Real Madrid, Valencia, Athletic Bilbao, Atletico Osasuna, Elche şi Hercules - le-a oferit un avantaj nedrept acestora faţă de celelalte cluburi şi au încălcat astfel normele Uniunii Europene. Spania a fost obligată să recupereze sumele ilegale oferite acestor echipe”, se arată în avizul Consiliului Legislativ.

Totuşi, Consiliul Administrativ nu are rol decisiv, aşa că, în teorie, modificările propuse asupra Legii Sportului ar putea intra în vigoare oricum.

 

Afla mai multe despre: csa steaua 

viewscnt
Articole similare