Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Condiţiile din România, dăunătoare pentru fotbalişti. Ce regretă Panduru, la ani după retragere: ”A fost prea mult, aşa mi se pare” | EXCLUSIV

Condiţiile din România, dăunătoare pentru fotbalişti. Ce regretă Panduru, la ani după retragere: ”A fost prea mult, aşa mi se pare” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

În direct la Orange Sport, înaintea partidei dintre Real Madrid şi Manchester City, Basarab Panduru (52 de ani) a ţinut un discurs sincer despre viaţa sa şi sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru a ajunge să joace la cel mai înalt nivel. Fostul internaţional român a dezvăluit şi ce regretă, la ani buni după retragere.

Cu 23 de apariţii la echipa naţională în perioada Generaţiei de Aur, în contextul în care evolua pe acelaşi post ca Gică Hagi, mulţi oameni uită că Basarab Panduru este de asemenea un fost mare fotbalist al României.

După ce s-a remarcat la CSM Reşiţa, actualul expert Orange Sport a fost transferat de Steaua, unde a petrecut cinci ani de succes, înainte de a face pasul în afară, în Portugalia, la Benfica.

”De foarte mici am luat-o cu cam de toate, cu lucruri pe care unii le fac pe la 20 de ani, înţelegi?”

Fostul mijlocaş ofensiv nu mai avea să joace vreodată în România, evoluând pentru Xamax (Elveţia) şi Porto şi Salgueiros (Portugalia) în ultimii ani ai carierei.

Retras din activitate la nici 32 de ani, Basarab Panduru a recunoscut, la mai bine de două decenii de când a agăţat ghetele în cui, că regretă prin ce chinuri i-a trecut corpul la începutul carierei.

Din pricina condiţiilor nefavorabile în care s-a dezvoltat, cu metode ”medievale”, multe dintre care rămân neschimbate şi acum, Panduru este de părere că şi-a uzat prea mult corpul.

Ce regretă Panduru, la ani după retragere

Cred că la noi a fost altă problemă, cel puţin la mine. Noi, de mici, aveam un program cam... (n.r. militărie) da! Adică nu ştiu dacă trecea lumea fără să facem un test Cooper, scările la stadion le-am tocit pe toate, adică de foarte mici am luat-o cu cam de toate, cu lucruri pe care unii le fac pe la 20 de ani, înţelegi?

Bine, plus ce aveai, încălţările alea, tenişii ăia chinezeşti, să alegi pe bitum şi să te antrenezi pe zgură toată copilăria şi pe bitum să alergi să faci testul Cooper... eu nu ştiu aia dacă nu îţi tasează coloana, ai probleme şi ce mai ai.

(n.r. ai simţit când te-ai lăsat că nu te mai ajută corpul?) Nu am simţit, dar ducând toate astea mi se pare că a fost prea mult. Multă muncă de foarte copil, aşa mi se pare mie.

Aşa erau vremurile, nu ai ce să zici, toată lumea făcea la fel”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: basarab panduru 

viewscnt
Articole similare