Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Am cerut retragerea licenţei echipei". Lovitura de teatru plănuită înainte de startul Superligii: "Avem şanse mari să câştigăm la TAS"

"Am cerut retragerea licenţei echipei". Lovitura de teatru plănuită înainte de startul Superligii: "Avem şanse mari să câştigăm la TAS"

Superliga

Comentarii

Viorel Tudose, unul dintre sponsorii lui FC Argeş, continuă subiectul licenţei lui Dinamo Bucureşti pentru Superligă. El consideră că cererea echipei argeşene e sortită eşecului la comisiile FRF, dar că solicitarea poate fi tranşată favorabil la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Visează să schimbe componenţa Superligii înainte de noul sezon: "Am cerut retragerea licenţei. Avem şanse să câştigăm la TAS"

Aşa cum a anunţat înainte de returul "barajului" de menţinere/promovare în Superliga, Viorel Tudose îşi continuă demersul referitor la licenţa de primă ligă căpătată de Dinamo Bucureşti

Viorel Tudose susţine că FRF nu-i va acorda victoria lui FC Argeş, în condiţiile în care oricum oficialii de la Casa Fotbalului au acordat licenţa, dar că procesul poate fi câştigat la TAS. 

FC Argeş poate ajunge la TAS în anumite condiţii, dar sponsorul echipei susţine că e dreptul "vulturilor" să încerce şi această variantă. Ei contestă planul de reorganizare al lui Dinamo, despre care a vorbit Andrei Nicolescu, preşedintele "alb-roşiilor". 

"Am cerut oficial retragerea licenţei lui Dinamo, iar acum aşteptăm să vedem care este răspunsul Federaţiei, vedem ce putem face. Este o chestiune de nuanţă acolo. Eu cred că vom pierde la comisii, dar avem şanse mari să câştigăm la TAS, eu aşa cred. Am analizat foarte bine stadiul licenţei lui Dinamo şi, ca să mergem la TAS, trebuie să fim parte în acest dosar, să vedem ce va răspunde Federaţia. În contextul actual noi nu putem să mergem la TAS. 

Oricum, Federaţia va trebui să dea un răspuns, pentru că odată cu modificarea planului de reorganizare pentru clubul Dinamo trebuia notificată aici pe legea insolvenţei. Este o întrebare cu notificarea comisiei de licenţiere. Deci, trebuie să vedem, dacă s-a notificat sau nu. Dinamo a obţinut un drept şi în speţă licenţa de a evolua în prima ligă în baza unui plan de reorganizare. Apoi se merge la judecător pentru a schimba acel plan, când ar trebui să fie notificată comisia de licenţiere. Aşa scrie la lege", a declarat Viorel Tudose, miercuri, pentru Jurnaluldearges.ro.

Viorel Tudose despre FC Argeş şi Dinamo: "Nu este normal ca un club să-şi plătească la timp datoriile, iar alt club să adune datorii"

Dinamo a reacţionat în urmă cu câteva zile şi a transmis că locul în Superliga nu este ameninţat, mai ales că data până la care licenţa putea fi atacată a expirat, însă FC Argeş mizează pe TAS. 

"Acum interpretarea unora este într-un fel, a altora într-un alt fel. Depinde cum vom reuşi să gestionăm această parte… Mi-ar fi plăcut să rămânem în Liga I pe teren, dar dacă nu am putut pe teren şi acesta este un drept al nostru… Noi nu am calomniat pe nimeni, am cerut comisiei de licenţiere să verifice dacă avem sau nu dreptate, dacă avem dreptate, ce vor considera dânşii că trebuie făcut, dacă nu avem, asta este, mergem înainte.

Suntem pregătiţi pentru liga a doua, dar nu este normal ca un club să-şi plătească întocmai şi la timp datoriile, iar alt club să adune datorii şi să fie păsuit printr-o anumită interpretare legislativă. Nu am nimic cu Dinamo, chiar i-am felicitat şi merită toate felicitările noastre. Aşa este fair-play pentru modul în care au luptat. Că am fost noi cu probleme, asta nu mai contează, adică am pierdut, trebuie să mergem înainte, să recunoaştem victoria adversarului şi să încercăm din punct de vedere legislativ ce putem să facem şi, dacă vom reuşi, atunci este un bonus pentru noi, pentru FC Argeş", a adăugat Viorel Tudose pentru sursa citată. 

 

Afla mai multe despre: fc arges dinamolicenta superliga dinamo 

viewscnt
Articole similare