Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am vrut să îl cumpărăm”. FCSB a încercat să transfere actualul golgheter al unei echipe din Superligă. Răspunsul neaşteptat primit | EXCLUSIV

”Am vrut să îl cumpărăm”. FCSB a încercat să transfere actualul golgheter al unei echipe din Superligă. Răspunsul neaşteptat primit | EXCLUSIVgalerie foto

FCSB

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, MM Stoica a dezvăluit că FCSB se interesase în urmă cu câţiva ani despre un jucător ajuns între timp la FC Voluntari. Vicecampioana ar fi dorit să îl transfere, dar s-a retras din cursa pentru semnătura sa, după ce a auzit că ar trebui să achite o sumă importantă.

FCSB pare să îşi fi găsit într-un final un atacant pe care se poate baza, Andrea Compagno aflându-se, la momentul actual, în fruntea clasamentului golgheterilor Superligii, cu 16 reuşite, la egalitate cu Marko Dugandzic.

Postul de vârf fusese unul cu probleme pentru vicecampioană încă din urma primei plecări a lui Claudiu Keşeru, până ca Harlem Gnohere să vină la club, iar apoi, din nou, după despărţirea de ”Bizon”.

”Ne-am interesat şi noi”

Gigi Becali a investit sume importante în atacanţi precum Adi Petre, Denis Alibec sau George Ţucudean, însă tot mijlocaşii Nicuşor Stanciu, Fernando Boldrin sau Florin Tănase ajungeau să fie golgheterii echipei.

În acest context, din dorinţa de a rezolva probleme din ofensivă, FCSB ochise un atacant de perspectivă din Moldova, Vitalie Damaşcan (24 de ani), care impresiona în ţara natală.

Pe atunci, internaţionalul moldovean avea doar 18 ani, iar vicecampioana era interesată să îl aducă la Bucureşti, doar că mutarea nu s-a materializat, din pricina sumei importante de transfer dorite de Sheriff Tiraspol.

FCSB a încercat să îl transfere pe Vitalie Damaşcan

Damaşcan a făcut până la urmă pasul la Torino, pentru 1,5 milioane de euro, însă nu s-a putut impune în Serie A. Au urmat împrumuturi în Olanda, la Fortuna Sittard şi RKC Waalwijk, înainte ca acesta să semneze liber de contract cu Sepsi şi să fie împrumutat ulterior la Voluntari.

Damaşcan face sezonul vieţii. 99' născut, da. Damaşcan... îl ştiu de când era în Republica Moldova. Şi chiar ne-am interesat şi noi la un moment dat, pentru că începuse bine, era foarte mic atunci.

(n.r. aţi vrut să îl cumpăraţi?) Da, a fost o discuţie. Ţin minte că am vorbit cu Leonid Istrati, un agent... un om foarte serios din Republica Moldova. Şi a plecat la Torino, l-a cumpărat Torino atunci.

Plătise o sumă destul de mare. (n.r. v-au cerut bani mulţi?) Nu am ajuns să discutăm... auzisem că sunt bani mulţi şi ne-am retras”, a dezvăluit MM Stoica, la Orange Sport.

  • 22 de meciuri, nouă goluri, cele mai multe din lot, şi un assist a însumat Damaşcan în tricoul lui FC Voluntari
  • 700.000 de euro este cota sa de transfer, potrivit transfermarkt

Afla mai multe despre: vitalie damaşcan 

viewscnt
Articole similare