Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”A trecut fotbalul pe lângă el”. Cea mai mare dezamăgire din istoria FCSB? Jucătorul şi-a irosit potenţialul, iar MM recunoaşte: ”Mare păcat” | EXCLUSIV

”A trecut fotbalul pe lângă el”. Cea mai mare dezamăgire din istoria FCSB? Jucătorul şi-a irosit potenţialul, iar MM recunoaşte: ”Mare păcat” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport în urma partidei dintre Voluntari şi Hermannstadt, MM Stoica a vorbit despre traictoria carierei lui Gabi Iancu (28 de ani), jucător care era considerat, în momentul transferului la FCSB, una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc.

Transferat de FCSB în iarna lui 2013, pentru 500.000 de euro, o sumă deloc neglijabilă în acea vreme, Gabi Iancu nu a reuşit să îşi realizeze vreodată potenţialul.

Deşi are opt trofee în palmares, atacantul nu a reuşit să însumeze decât patru meciuri în tricoul României şi nu a reprezentat vreodată vreo echipă cu adevărat de elită.

În prezent la Hermannstadt, MM Stoica a vorbit despre traictoria carierei lui Iancu, în urma remizei dintre echipa sibiană şi FC Voluntari.

”A trecut fotbalul pe lângă el”

Oficialul de la FCSB a recunoscut că este mare păcat că jucătorul care urmează să împlinească 29 de ani nu a reuşit vreodată să atingă nivelul la care ar fi putut ajunge.

Iancu... e păcat, uite, face 29 de ani şi parcă a trecut fotbalul pe lângă el, mare păcat, pentru că are nişte calităţi extraordinare. Ştiu că e cuminte de mulţi ani, înainte era mai zglobiu, când era tânăr.

Dar îmi pare rău, pentru că l-am avut şi e un jucător care se antrena foarte, foarte bine. Şi un stâng extraordinar, fizic bun, 1,85 metri, dar uite, uşor, uşor, 29 de ani.

Şi la Mirel a fost, a şi jucat un meci titular la echipa naţională. Noi am plecat la drum cu Iancu şi Stanciu. Iancu, născut 94', Stanciu, 93'.

Dăduse mai multe goluri, era mai tânăr cu un an, dar dăduse mai multe goluri ca Stanciu, că dăduse goluri în ultimul campionat înainte de a semna cu noi. Şi ei reprezentu viitorul, se antrenau amândoi foarte bine.

”Stanciu s-a dus lansat, Iancu s-a tot plimbat”

Ţin minte că erau probe 'yo-yo', probă grea de tot, şi ei rămâneau în finală şi aveam atunci o echipă de alergători, era generaţia lui Pintilii, Chipciu, Tănase, erau mulţi care îşi dădeau viaţa.

Iar ăştia doi mici era foarte bine fizic. Uite, Stanciu a făcut... s-a dus lansat, nu cred că a făcut vreun pas în spate în carieră, chiar dacă a ajuns în China. A jucat foarte bine sezon după sezon.

Pe când Iancu s-a tot plimbat, l-a făcut Hagi, din nou, de două ori fotbalist, chiar îmi pare foarte rău, e un băiat foarte bun, păcat mare”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

Îmi aduc aminte când a debutat atunci, când a apărut, era bombă! Considerat promiţător, un jucător care va fi pentru echipa naţională a României un element esenţial, dar uite că nu a fost aşa”, a adăugat Viorel Moldovan.

Afla mai multe despre: gabi iancu 

viewscnt
Articole similare