Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fotbalistul de la U Craiova 1948 care a fost suspendat pentru blat în 2022, OUT din primul 11 după prestaţia dezastruoasă din meciul cu Sepsi

Fotbalistul de la U Craiova 1948 care a fost suspendat pentru blat în 2022, OUT din primul 11 după prestaţia dezastruoasă din meciul cu Sepsi

FC U Craiova

Comentarii

După ce echipa sa a fost umilită în ”finala” pentru campionat, Nicolo Napoli (61 de ani) ar fi luat o decizie extrem de drastică. Italianul ar urma să îl scoată din primul 11 pe un titular din acest an, după prestaţia sa dezastruoasă de la Sfântu Gheorghe.

U Craiova 1948 era favorită la accederea în play-off înaintea ultimelor două meciuri din sezonul regular, cu Hermannstadt şi Sepsi, dar a pierdut ambele şanse de a îşi asigura locul şase.

După 0-1 la Sibiu, oltenii au fost umiliţi 0-4 la Sfântu Gheorghe, rezultat datorat parţial şi prestaţiei dezastruoase a portarului Ionuţ Gurău (23 de ani), jucător care impresionase în acest sezon.

Goalkeeper-ul reuşise să îi ia locul lui Robert Popa în primul 11 şi impresionase în a doua parte a acestui sezon regular, cel puţin până la confruntarea cu Sepsi.

Decizie drastică luată de Nicolo Napoli

Vinovat la cel puţin două dintre golurile oltenilor şi în general foarte nesigur pe el pe tot parcursul partidei, portarul nu a dat randament în cel mai important moment al anului pentru echipa sa.

Aşadar, potrivit Gsp, Nicolo Napoli ar fi luat o decizie drastică, anume să îl readucă pe Robert Popa în primul 11, chiar şi după conflictul dintre acesta şi familia Mititelu.

Transferat în această vară de la Unirea Slobozia, Gurău a prins 16 meciuri în tricoul lui U Craiova 1948, reuşind să ţină plasa ”intactă” în nouă dintre acestea şi încasând doar 10 goluri în total.

Dintre acele 10 reuşite, patru au venit în meciul cu Sepsi, astfel că au fost ridicate anumite semne de întrebare în legătură cu portarul de 23 de ani.

La începutul lui 2022, Gurău a ratat şapte meciuri din cauza unei suspendări pentru blat, primită pentru un incident care a avut loc în urmă cu aproape trei ani.

Ionuţ Gurău, suspendat pentru blat în 2022

Crescut în academia lui Gică Hagi, goalkeeper-ul a fost împrumutat la Dacogetica în sezonul 2019/2020, sezon în care fosta Juventus Bucureşti avea să se retragă din campionat.

Printre înfrângerile ruşinoase suferite înaintea retragerii a fost şi un eşec 0-6, cu UTA, rezultat care a fost pus sub semnul întrebării de către autorităţi.

Verdictul acestora a fost că partida a fost cu adevărat trucată, iar Ionuţ Gurău, care nici nu evoluase împotriva arădenilor, a fost suspendat, alături de alţi şase fotbalişti.

Portarul de 23 de ani a fost pedepsit cu o suspendare de două luni şi o amendă de 10.000 de lei, în urma unui caz ţinut secret de FRF.

Membrii Comisiei de Disciplină nu au dezvăluit în amănunt motivele pedepselor, ci doar au anunţat sancţiunile.

Afla mai multe despre: nicolo napoli 

viewscnt
Articole similare