Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Gigi Mulţescu "are început de Alzheimer"! Drama din spatele absenţei din fotbal a ex-antrenorului de la Dinamo. Ce doresc să facă acum cunoscuţii săi | EXCLUSIV

BREAKING NEWS | Gigi Mulţescu "are început de Alzheimer"! Drama din spatele absenţei din fotbal a ex-antrenorului de la Dinamo. Ce doresc să facă acum cunoscuţii săi | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Gheorghe Mulţescu (71 de ani) este liber de contract de mai bine de un an, dar în spatele absenţei sale din circuit stă un diagnostic crunt. Sursele Orange Sport susţin că antrenorul suferă de boala Alzheimer, iar mai mulţi cunoscuţi vor să-l ajute cu tratamentul în străinătate.

Destin crunt pentru Gigi Mulţescu. Suferă de boala Alzheimer, iar cunoscuţii vor să-l ajute cu tratamentul în străinătate

Gheorghe Mulţescu este unul dintre dinamoviştii faimoşi. Cu echipa din "Ştefan cel Mare" a cucerit trei campionate ca jucător, în 1982, 1983 şi 1984, iar ca antrenor a avut mai multe mandate pe banca alb-roşiilor, ultimul încheiat în 2021. 

El deţine şi cetăţenie turcă, iar în 2021 a fost adus de Yuksel Yesilova la echipa din liga a patra, Agri 1970 Spor, de care s-a despărţit un an mai târziu. 

Însă, în ultima perioadă, starea sa de sănătate a avut de suferit, totul pe fondul unui sentiment de abandon din partea cunoştinţelor vechi din fotbal, inclusiv de la Dinamo, echipa sa de suflet. 

Conform surselor Orange Sport, Gigi Mulţescu suferă de boala Alzheimer, care afectează integritatea sistemului nervos central şi perturbă funcţiile cognitive, memoria, orientarea temporo-spaţială, gândirea coerentă, capacitatea de concentrare. În timp, această afecţiune duce la pierderea autonomiei pacientului.

"Are un început de Alzheimer, e pe tratament. Noi încercăm să-l protejăm cât mai mult, dar e un început de Alzheimer", a transmis o sursă din jurul fostului antrenor de la Dinamo, pentru Orange Sport. 

Pentru că nu au putut asista pasivi la suferinţa fostului antrenor, cunoscuţi vechi ai lui Gigi Mulţescu s-au oferit să-l ajute cu tratament de specialitate în Turcia, unde ar putea primi şansa doar de a ameliora simptomele şi evoluţia bolii Alzheimer. 

Cariera în antrenorat a lui Gigi Mulţescu, subiect în Daily Star 

În urmă cu un an, tabloidul englez Daily Star s-a minunat de contractele obţinute de antrenorul român. Publicaţia i-a dedicat lui Gigi Mulţescu un articol, în care a fost amintită aventura sa în fotbal. 

În CV-ul său există numeroase echipe: Dinamo Bucureşti, Dacia-Unirea, Astra, Poli AEK, Petrolul Ploieşti, Poli AEK, Sportul Studenţesc, FC. Vaslui, „U” Cluj, Dinamo Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Sportul Studenţesc, Petrolul Ploieşti, Astra, Gaz Metan Mediaş, Dinamo Bucureşti, Petrolul Ploieşti, CSU Craiova şi Dinamo.

Gigi Mulţescu are dublă cetăţenie, româno-turcă, el lucrând foarte mulţi ani în prima divizie de acolo, la Samsunspor (1993-1997 şi 2003), Kayseri (1997-1998), Adanaspor (1998-1999), Ankaragucu (1999-2000), Gaziantepspor (2002-2003) şi Kahraman (2007).

Afla mai multe despre: gigi multescugigi multescu alzheimerboala gigi multescugigi multescu dinamogheorghe multescu 

viewscnt
Articole similare