You are here:

Cel mai bun marcator din istoria Franţei s-a retras din naţională, după EURO 2024! "Momentul de care mă temeam a sosit"

Cel mai bun marcator din istoria Franţei s-a retras din naţională, după EURO 2024! "Momentul de care mă temeam a sosit"
Comentarii

Atacantul Olivier Giroud a confirmat că nu va mai purta tricoul Franţei, într-un lung mesaj de adio postat pe Instagram. El este cel mai bun marcator din toate timpurile al Franţei (57 de goluri în 137 de selecţii).

Olivier Giroud se desparte de naţionala Franţei: "A fost cea mai mare mândrie a mea"

"Momentul de care mă temeam a sosit: cel al despărţirii de echipa Franţei", a scris el luni pe contul său de Instagram, Olivier Giroud, 37 de ani, care va juca sezonul viitor la Los Angeles FC, a anunţat în mai că îşi va încheia cariera internaţională după Euro.

"Acum se întoarce o pagină... Îmi iau zborul spre alte aventuri. De acum înainte, devin primul suporter al Les Bleus. Această echipă franceză pe care am servit-o timp de 13 ani va rămâne pentru totdeauna gravată în inima mea. Este cea mai mare mândrie şi cea mai frumoasă amintire a mea", se arată în mesaj.

"Am devenit o trupă inseparabilă de colegi sub ochiul vigilent al unui singur om: antrenorul, Didier Deschamps, căruia aş dori să-i mulţumesc pentru încrederea sa. În ciuda suişurilor şi coborâşurilor noastre, el mi-a permis să devin cel mai bun marcator din istoria Les Bleus, cu 57 de goluri în 143 de apariţii", a declarat el luni, deşi a jucat foarte puţin la Euro-2024.

"Cariera mea la echipa naţională a Franţei nu a fost întotdeauna un drum lin. Am avut îndoielile mele uneori şi am suferit şi critici, dar în adâncul meu nu am încetat niciodată să cred", a insistat el.

Campion mondial în 2018, finalist în 2022, a fost aproape de un titlu european, pierzând finala în 2016 pe Stade de France în faţa Portugaliei lui Cristiano Ronaldo (1-0, după prelungiri), iar anul acesta a fost eliminat în semifinalele Euro de Spania.

Pe lângă trofeele colective, atacantul îşi va lăsa amprenta şi asupra statisticilor, după ce l-a depăşit pe Thierry Henry, devenind, la Cupa Mondială 2022 din Qatar, deţinătorul recordului de goluri marcate în naţionala Franţei.

Afla mai multe despre: giroud frantagiroud retragere nationalafranta euro 2024 

viewscnt
Articole similare