Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este omul de afaceri finlandez care vrea să cumpere Inter Milano! A dorit-o pe Manchester United, dar s-a reorientat: "Vorbesc serios"

Cine este omul de afaceri finlandez care vrea să cumpere Inter Milano! A dorit-o pe Manchester United, dar s-a reorientat: "Vorbesc serios"

Serie A

Comentarii

Omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus, un candidat surpriză şi în mare parte necunoscut pentru a prelua Manchester United, este acum interesat de Inter Milano, a declarat, luni, pentru presa italiană.

Omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus vrea să cumpere Inter Milano

"Vorbesc serios: săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, actualul proprietar al lui Inter va primi o ofertă potrivită pentru a cumpăra clubul", a declarat el într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului La Repubblica.

Zilliacus susţine că a strâns 2,5 miliarde de euro pentru a cumpăra Inter Milano, liderul campionatului italian şi vicecampioană în ultima ediţie a Ligii Campionilor, graţie "unei mulţimi  de investitori, mari şi mici, familii şi investitori instituţionali", ale căror nume şi naţionalităţi nu a dorit să le dezvăluie. Oferta, a explicat el, ar fi făcută de "XXICenturyCapital, o companie cu sediul în Singapore interesată de fotbal şi de modă".

Inter Milano, de 19 ori campioană a Italiei şi de trei ori câştigătoare a Ligii C1/Campioanelor, este controlată din 2016 de grupul chinez Suning şi de omul de afaceri Steven Zhang. Revista Forbes evaluează clubul italian la 1,03 miliarde de dolari (960 milioane de euro).

Zilliacus este un fost director executiv al Nokia, care susţine că şi-a construit averea în sectorul tehnologic asiatic. El locuieşte în Singapore, unde a înfiinţat în 1998 fondul de investiţii Mobile FutureWorks (MFW), specializat în noile tehnologii. Compania, care nu este listată la bursă, susţine că activează în domeniul reţelelor de socializare, al serviciilor de plată online, al sporturilor electronice, al videoclipurilor online şi al imobiliarelor. Oferta sa de cumpărare a clubului Manchester United nu a avut suces.

Afla mai multe despre: patron nou interinter milanothomas zilliacus inter 

viewscnt
Articole similare