You are here:

Duckadam a anunţat când va mai ajunge FCSB în grupele Champions League: "Aşa avea toate şansele chiar din acest sezon"

Duckadam a anunţat când va mai ajunge FCSB în grupele Champions League: "Aşa avea toate şansele chiar din acest sezon"

FCSB

Comentarii

Fostul preşedinte de imagine de la FCSB, Helmut Duckadam, a identificat motivul pentru care echipa lui Gigi Becali a rata grupele Champions League.

Helmut Duckadam, despre parcursul european al FCSB în acest sezon

FCSB se pregăteşte pentru play-off-ul Europa League, cu LASK Linz, pe 22 şi 29 august, însă campioana a fost aproape de calificarea în play-off-ul Champions League, unde n-a mai ajuns după 3-4 la general cu Sparta Praga, echipa care a plătit cinci milioane de euro pentru Rrahmani, de la Rapid

"La început ştiam că Sparta este o echipa bună, dar după primul meci din tur toată lumea a avut speranţe pentru retur. FCSB a prins o zi foarte bună la Praga. Trebuia să câştige. Returul nu a mai fost la fel. Cred că antrenorii de la FCSB au ales greşit tactica şi de aici şi rezultatul. Mergem în continuare în play-off-ul Europa League şi sperăm să ne calificam", a spus portarul performanţei de la Sevilla, din 1986. 

Duckadam le-a spus echipelor din Superliga când vor mai ajunge în grupele Champions League

Fără investiţii consistente în perioada de mercato, în care ar trebui transferaţi aproximativ cinci fotbalişti valoroşi, Duckadam nu crede că echipele din România mai pot spera să ajungă în Champions League. 

"E foarte dificil. În momentul în care nu investeşti şi nu-ţi iei jucători foarte buni care să fie peste nivelul Ligii 1, nu ai şanse pentru grupele Champions League. Patronii trebuie să aibă în vedere acest lucru. O echipă cu mult peste nivelul ligii întâi. În momentul în care te gândeşti doar la beneficii şi căştig nu ai pretenţii să mergi şi pe plan fotbalistic. Ne-am obişnuit cu acest lucru. 

(n.r. - Ce lipseşte pentru a face performanţe în Europa) Cinci, şase jucători de valoare. Asta-i lipseşte, de fapt la mai multe echipe din România lipsesc tot cam cinci, şase jucători de valoare", a adăugat Duckadam. 

El consideră că echipele suferă la departamentul de scouting. 

"În momentul în care noi nu avem scouteri să aducem de afară jucători, care să nu fie nici foarte scumpi, dar jucători de valoare, atunci plimbăm jucătorii de la o echipă la alta între noi. Ceea ce nu-i bun la o echipă e bun la alta şi stăm în continuare într-un anonimat total.

FCSB se poate gândi (n.r. - la un nou titlu de campioană), dar va fi foarte greu, dacă nu imposibil. Cu trei - patru jucători, dacă erau transferaţi, FCSB avea toate şansele să ajungă în grupele Champions League. A ratat o mare şansă, dar cineva îşi asumă acest lucru", a încheiat fostul preşedintele de imagine de la FCSB, Helmut Duckadam. 

Afla mai multe despre: helmut duckadamfcsb helmut duckadamfcsb champions leaguefcsb lask linz 

viewscnt
Articole similare