You are here:

"Eram căpitanul când Becali a venit să preia". Fostul fotbalist din Ghencea a dat verdictul în disputa Steaua - FCSB: "Vă spun şi de ce"

"Eram căpitanul când Becali a venit să preia". Fostul fotbalist din Ghencea a dat verdictul în disputa Steaua - FCSB: "Vă spun şi de ce"

FCSB

Comentarii

Fostul fundaş central de la Steaua Bucureşti, Marius Baciu (49 de ani), dublu campion al României cu echipa roş-albastră, şi-a spus punctul de vedere în privinţa subiectului care i-a împărţit pe fani.

De ce Marius Baciu susţine că "FCSB e Steaua": "A fost adus pentru a ajuta"

Gigi Becali consideră că va rezolva situaţia Stelei Bucureşti odată intrat în Parlamentul României, după ce a pierdut proces după proces în faţa clubului din Ghencea. 

În faţa noii realităţi din fotbalul românesc, Marius Baciu a intervenit cu o părere personală despre ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de două decenii. 

Legitimat la Steaua între 1996 şi 2002, fostul apărător central din Ghencea o consideră pe echipa din Superliga drept echipa de tradiţie din fotbalul românesc şi a relatat cum s-ar fi petrecut lucrurile în trecut. 

"(n.r. - râde) Chiar am pierdut un campionat, să zic aşa, din palmaresul meu, campionatul din 2001, câştigat cu Nea Piţi. Am înţeles că ar fi nicăieri, dar cine trebuie să îl vadă îl vede. Eu mă consider campion al Stelei de trei ori, câştigător de trei Supercupe. Nu are cum să ni le ia nimeni. Gigi nu a furat Steaua!", a spus Marius Baciu, pentru Orange Sport. 

  • 140 meciuri are Marius Baciu la Steaua

"Pentru mine, FCSB nu am cum să spun că nu e Steaua şi vă spun şi de ce. Eram căpitanul echipei în momentul în care a venit domnul Becali la stadion, cu domnul Păunescu şi domnul Piţurcă. Noi, Steaua, eram cu probleme foarte mari financiare la momentul ăla. Domnul Becali a fost adus pentru a ajuta clubul la momentul respectiv. Pe Becali de ce nu l-au dat afară atunci? Auzeam poveşti că a furat Steaua. Nu! 

Gigi Becali a venit într-o situaţie în care ei l-au adus, nu a venit cu japca, nu a intrat cu forţa, cu picioarele în faţă. Documentaţia, actele... e altă problemă, dar în niciun caz nu consider că Becali a furat Steaua. FCSB, din punctul meu de vedere, e Steaua", a adăugat Marius Baciu, pentru Orange Sport. 

Ce a decis instanţa în privinţa palmaresului Stelei Bucureşti

CSA Steaua Bucureşti a rămas cu perioada 1947 - 1998, însă a rămas în aer cu perioada 1998 - 2003, pe care a cerut-o. Acea perioadă nu poate fi pretinsă nici de "militari", nici de FCSB. 

De asemenea, instanţa a decis că FCSB nu poate pretinde identitatea clubului de tradiţie, pentru perioada 2003-2017. 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali steauagigi becali fcsbmarius baciu 

viewscnt
Articole similare