Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Georgianul Maisuradze, atuul României în semifinala de sâmbătă din Rugby Europe Championship: "Va fi şansa jucătorilor tineri să arate că îşi merită locul"

Georgianul Maisuradze, atuul României în semifinala de sâmbătă din Rugby Europe Championship: "Va fi şansa jucătorilor tineri să arate că îşi merită locul"

Rugby

Comentarii

Naţionala României joacă sâmbătă pentru un loc în finala Rugby Europe Championship, urmând să întâlnească, la Tbilisi, Georgia, campioana ultimelor şase ediţii ale competiţiei.

Chiar dacă pornesc cu şansa a doua, Stejarii îşi doresc să câştige acest meci, atuul echipei fiind chiar antrenorul georgian care pregăteşte pachetul de înaintare al României, Simon Maisuradze.

Fost internaţional georgian, cu 33 de selecţii pentru Lelos, Simon Maisuradze (37 de ani) nu a jucat niciodată împotriva României, deşi prima convocare printre Lelos a primit-o pentru turneul IRB Nations Cup de la Bucureşti. Acum el se întoarce acasă, chiar în oraşul natal, Tbilisi, pentru a câştiga un meci cu o miză uriaşă.

“Din punct de vedere al emoţiilor este un meci ca oricare altul, îl pregătim cât putem de bine, avem multe accidentări în echipă şi încercăm să gestionăm acest lucru. Nu ştiu cine va câştiga duelul pachetului de înaintare pentru că ambele echipe au ca punct forte grămada însă va fi şansa jucătorilor tineri să joace pentru a arăta că îşi merită locul în echipa. Va fi un meci greu, foarte fizic”, spune Maisuradze.

A venit în România prima dată în 2008 cu naţionala Georgiei, când participa la IRB Nations Cup, competiţie organizată de World Rugby la Bucureşti, după care în 2023 a revenit pentru a se alătura staff-ului tehnic al echipei CS Dinamo, pe care a şi ajutat-o, din postura de antrenor al pachetului de înaintare să câştige, după 15 ani, titlul de campioană a României.

În Franţa, unde a jucat aproape toată cariera, stabilindu-se aici pe când avea 16 ani, fiind format la Centrul de Copii şi Juniori al clubului ASM Clermont, a făcut de mai multe ori echipă cu mai mulţi Stejari. Mărturiseşte că nu a avut probleme în a se adapta în România, îi place ciorba de văcuţă, mămăliga şi micii şi că îşi îmbunătăţeşte zilnic cunoştinţele de limba română, învăţând timp de 15 minute cu Duolingo. 

"Ştiu multe lucruri despre România pentru că am şi jucat cu jucători români, Andrei Gorcioaia, de exemplu. Îmi place mult mâncarea de aici pentru că este asemănătoare cu cea din Georgia, istoria, contextul general, sunt foarte multe asemănări între cele două ţări", spune el.

De la începutul acestui an, Simon face parte şi din staff-ul echipei naţionale a României, ocupându-se cu antrenarea pachetului de înaintare. Din 2018, de când şi-a încheiat activitatea de jucător, a colaborat cu trei cluburi din Georgia şi unul din Statele Unite ale Americii.

Partida dintre Georgia şi România de sâmbătă, ora 14:00, de pe Stadionul Mikheil Meskhi, are o miză dublă: pe lângă calificarea în finala Campionatului European şi câştigarea Cupei Antim Ivireanu, trofeu care se pune în joc între cele două naţiuni. 

Partida este transmisă în direct de Rugby Europe Tv, pe platforma RugbyEurope.eu.

Afla mai multe despre: maisuradze rgbyrugby romaniaromania rugby europe championship 

viewscnt
Articole similare