You are here:

La aproape 36 de ani, croatul Marin Cilic scrie istorie în tenisul masculin

La aproape 36 de ani, croatul Marin Cilic scrie istorie în tenisul masculin

Tenis

Comentarii

Tenismanul croat Marin Cilic a câştigat luni turneul ATP 250 Hangzhou Open şi a bifat o premieră istorică în tenisul masculin. Tot luni, chinezul Juncheng Shang s-a impus la Chengdu.

Cu patru zile înaintea de împlinirea vârstei de 36 de ani, jucătorul croat Marin Cilic s-a impus în finala turneului ATP 250 Hangzhou Open după un meci care a durat o oră şi cincizeci de minute. Croatul l-a învins în ultimul act, în două seturi, pe chinezul Zhizhen Zhang (31 de ani, locul 43 ATP), scor 7-6(5), 7-6(5), după un meci care nu a consemnat nici un break.

Cilic a condus în tiebreakul setului secund cu 3-0, a fost egalat la 3, apoi Zhang a preluat conducerea cu 5-4, pentru ca jucătorul croat să se impună cu 7-5, câştigând turneul şi stabilind o premieră istorică. Aflat pe locul 777 mondial la startul competiţiei, Cilic a devenit cel mai slab clasat jucător care se impune într-un turneu ATP.

Cu al 21-lea titlu cucerit în carieră, Marin Cilic a urcat până pe locul 373 în ierarhia mondială masculină.

Într-un alt turneu ATP 250 disputat în China, la Chengdu, chinezul Juncheng Shang (19 ani, locul 55 ATP) a câştigat în faţa italianului Lorenzo Musetti (22 de ani, locul 19 ATP), învingându-l în două seturi, scor 7-6(4), 6-1, după o oră şi 39 de minute de joc.

 

Afla mai multe despre: marin cilicmarin cilic tenis 

viewscnt
Articole similare