Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia fabuloasă a antrenorului român devenit celebru după discursul din Arabia Saudită! "Mulţumesc că m-a făcut mare, eram mic". Cine este Daniel Borugă şi ce spune despre imaginile care s-au viralizat

Reacţia fabuloasă a antrenorului român devenit celebru după discursul din Arabia Saudită! "Mulţumesc că m-a făcut mare, eram mic". Cine este Daniel Borugă şi ce spune despre imaginile care s-au viralizat
Comentarii

Daniel Borugă a ajuns viral cu discursul avut, în urmă cu câteva zile, în faţa jucătorilor U15 de la Ohod Al Medina, din Arabia Saudită. Antrenorul le-a vorbit în română, engleză şi arabă, iar acum a oferit o primă reacţie, în care s-a prezentat.

Cine e Daniel Borugă şi ce spune după ce a ajuns viral: "Mulţumesc că m-a făcut mare, eram mic"

Daniel Borugă a prins recent contractul în Arabia Saudită la Ohod Al Medina şi spune că deja a schimbat în bine rezultatele echipei de juniori. El este deţinător de licenţă A, dar nu trăieşte din fotbal, întrucât are o afacere în România. 

După apariţia imaginilor, Daniel Borugă a oferit o primă reacţie, pentru ProSport

"Mă amuză. Eu sunt un om pacifist. Pe 25 decembrie am primit oferta printr-un prieten din Bucureşti, de la Juniorul, Mihai Trăistaru. De când am ajuns acolo am preluat grupa U15. Am început fotbalul fără niciun fel de licenţă în Liga 4 Bucureşti la Frăţia, apoi la Sport Team. Am antrenat doar la seniori, niciodată la copii. Mi-am făcut clubul meu, Royal Borussia Bucureşti. Am licenţa A obţinută în decembrie 2016. Am făcut-o când era domnul Dan Apolzan. Licenţa Pro este destul de scumpă, cu toate că eu nu trăiesc din fotbal, fac business din 2003 în România, am un en-gross.

Mimica şi gesturile pe care le-am făcut le-am făcut pentru a ajunge cuvintele mai aproape de ei, bune sau rele. Puţină engleză, puţină română, staff-ul meu e tunisian, ştie franceza, care e puţin asemănătoare cu limba română. Şi am spus atunci „no greşeală” el înţelegând pentru că ne-am făcut nişte coduri. Am compus alături de staff nişte coduri în cele trei luni de când sunt la echipă.

Ştiam că voi avea o problemă cu limba aici în Arabia Saudită. Multe cuvinte pe care le spun în videoclip au fost şi în arabă. Mă mai învaţă copiii, îmi scriu pe caiet cuvintele importante", a declarat Daniel Borugă pentru sursa citată. 

Cum au ajuns imaginile în presă

"Managerul meu a înregistrat, mi-a trimis mie, iar eu i-am dat cuiva clipul, iar acel cineva a dat către presă, dar nu e cu rea intenţie. Mi-a făcut un bine, e prieten cu mine. Chiar dacă din afară se interpretează într-un alt mod eu îi mulţumesc pentru că aşa aude şi presa de mine, eu fiind nimeni în fotbal. Mulţumesc presei că m-a făcut mare, eram mic. 

Mulţumesc tuturor, sunt un om sociabil, voi răspunde tuturor. Limba română nu prea o trunchiez. Dacă şi lui Mihai Eminescu i s-a acceptat pleonasmul din „Cobori în jos, luceafăr blând”, poate şi lui „Boru” o să-i accepte cineva aceste erori. Ştiţi cum e şi cu gramatica limbii române, se mai schimbă cuvintele. Din „sînt” a devenit „sunt”.

Discursul antrenorului român din Arabia Saudită devenit viral

„Defens, perfect. Perfect. Senzational! Speed perfect. Atac perfect. Presion perfect. Number one, number one team. Incredibil! Incredibil! Perfect! Perfect! No greşeală! Perfect. Pas, pas, pas, no problem! OK? Lateral presion. Dublaj, presion, triplaj, presion”, transmirea antrenorul în faţa jucătorilor. 

Afla mai multe despre: daniel boruga 

viewscnt
Articole similare