Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Să nu ajungă în situaţia în care au fost!". Două echipe avertizate de Panduru înainte de noul sezon din Superligă. Vochin a găsit codaşele la capitolul suporteri pe stadion

"Să nu ajungă în situaţia în care au fost!". Două echipe avertizate de Panduru înainte de noul sezon din Superligă. Vochin a găsit codaşele la capitolul suporteri pe stadion

Superliga

Comentarii

Experţii Orange Sport, Basarab Panduru şi Andrei Vochin, au oferit o perspectivă asupra noului sezon din Superliga, sezonul 2023-2024.

Primele impresii despre noul sezon al Superligii

Conform FRF, sezonul 2023-2024 va debuta în weekendul 15-16 iulie 2023, urmând ca până la finalul anului acesta să se dispute primele 21 de runde, din Superliga

"Da, pare un sezon bun. Mai ales Oţelul care a tras să revină în Superligă pare că trebuie să bage ceva bani ca să nu mai ajungă în situaţia în care a fost. Iaşul, la fel. Da, pare interesant noul sezon", a spus Basarab Panduru, la Orange Sport. 

Cu Dinamo, Oţelul şi Poli Iaşi promovate, iar CS Mioveni, FC Argeş şi Chindia Târgovişte retrogradate, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a vorbit despre interesul generat pentru campionatul următor şi bazinul de suporter cu care vin nou-promovatele. 

De asemenea, a dorit să sublinieze faptul că sistemul de licenţiere a adus beneficii cluburilor din campionat. 

"E foarte important că sunt echipe cu bazin de suporteri şi e important pentru tot ce înseamnă audienţa fotbalului, iar pe această bază vin şi încasări. În Liga 1, în forma actuală, regăsim doar două echipe fără bazin de suporteri, Botoşani şi Voluntari. Voluntari, clar, iar a doua din coadă ar fi Botoşani, ca bazin de suporteri. Dacă te uitai pe componenţa Ligii 1 acum cinci, şase ani, s-a transformat mult. 

Cred că în mare parte sistemul de licenţiere a ajutat fotbalul şi, cu cât e mai dur, cu cât e mai dificil să treci de licenţiere, le asigură sănătatea cluburilor. Făcând verificările de trei ori pe an la anumite echipe, le ajuţi să nu greşească. Brandurile mari ajunse în Liga 4, Liga 5 au ajuns din cauza unor patroni cu dorinţe nebuneşti, care n-au înţeles ce înseamnă economia. Acest sistem făcut atât de strâns îi supără pe unii, dar are grijă de sănătatea ta să nu mai ajungi în situaţii de faliment", a declarat expertul Orange Sport. 

Afla mai multe despre: andrei vochinbasarab pandurusezon nou superliga 

viewscnt
Articole similare