Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se transformă în "Şahtior" de România! A deschis filiera braziliană pentru lupta la titlu în Superligă. Transferurile dorite: "Vrem să-i luăm" | EXCLUSIV

Se transformă în "Şahtior" de România! A deschis filiera braziliană pentru lupta la titlu în Superligă. Transferurile dorite: "Vrem să-i luăm" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Titlul cucerit de Farul Constanţa în acest sezon a crescut pretenţiile la malul mării. În noul sezon, Gică Hagi va folosi două echipe, în campionat şi în competiţiile europene, şi a vorbit despre filiera braziliană deschisă odată cu cooptarea lui Eric în club.

Devine "Şahtior" de România, după modelul Mircea Lucescu

Rivaldinho şi Carnat au semnat cu Farul Constanţa, iar lista sosirilor e deschisă, cu Gică Hagi care are un plan îndrăzneţ. El vrea să urmeze filiera braziliană şi să aducă fotbalişti străini pe care să-i integreze în echipă. 

Tinerii fotbalişti români vor rămâne baza clubului, dar "Regele" va căuta şi talente din Brazilia, care să impresioneze apoi în Europa. 

"Eric a venit să se ocupe de brazilieni, pentru că vrem să aducem brazilieni, vrem să luăm brazilieni. Vrem să facem ceva, da. Nu se schimbă nimic. Mereu am o idee clară cu ce vreau să fac şi unde mă duc. Nu plec de acasă ca să nu ştiu unde mă duc. 

(n.r. - O să crească numărul lor?) Rivaldinho deja a venit, e brazilian. Uşor, uşor, vedem. Unul poate fi francez, celălalt să fie brazilian. Ne uităm şi la străini, dacă am zis că trebuie să devenim globali, europeni. Atunci mergem pe linia asta şi trebuie să devenim mai buni. Nu putem găsi totul numai la noi, mai ales când suferim, că noi suntem în suferinţă acum. Trebuie să găsim ceva de afară, care să ne poată ajuta să ne ducem acolo.

O să vedeţi mai multe transferuri din afară acum, mai mulţi. Românii vor fi baza, dar bineînţeles o să ne mărim numărul de străini. 

Acum am zis ce gândesc. M-a făcut să zic (n.r. - râde), dar nu contează că sunt mulţi străini. Suntem atenţi la toate detaliile. Avem şi alternative, urmărim mai mulţi, luăm decizii împreună", a declarat managerul tehnic de la Farul Constanţa, Gică Hagi, pentru Orange Sport

Gică Hagi s-a inspirat de la Mircea Lucescu în privinţa tinerilor, iar acum preia modelul de la Şahtior

De asemenea, "Regele" a fost întrebat cum ştie când să le dea încredere tinerilor şi cum să le dea încrederea necesară pentru a face faţă printre seniori: "De la nea Mircea (n.r. - Lucescu), prin curaj. Să ai curaj şi trebuie să ştii că jucătorul se formează înainte să-l pui. 

El (n.r. - Mircea Lucescu) nu a pus presiune pe mine, niciodată. Nici eu nu pun presiune pe jucătorul tânăr, foarte tânăr. Eu îmi asum şi sunt în spatele lui. El nu trebuie să simtă, trebuie să joace, să fie el cel care era la juniori. Eu trebuie să văd lucrurile, să le ghidez, nu el. Unui jucător tânăr nu-i pui presiune. Îl vezi, îl mai corectezi, îi spui minusurile şi trebuie să lucreze pe el", a adăugat Gică Hagi, la SportCast cu Sile

Ce spunea Mircea Lucescu despre brazilienii aduşi la Şahtior Doneţk

"(n.r. - despre Brazilia) O piaţă inepuizabilă, plină de mari talente. Am construit jocul la Doneţk în jurul lor. Împreună cu ei am creat cea mai bună echipă din estul Europei, sîntem brazilienii continentului. Să controlăm meciul, să păstrăm mingea şi să provocăm ocaziile de gol. Sînt foarte mîndru de ce am realizat aici. I-am luat de tineri, i-am învăţat, i-am ajutat să crească, să gîndească profesionist, am apelat la inteligenţa lor, dar niciodată nu le-am afectat personalitatea", declara Mircea Lucescu în urmă cu 10 ani, pentru France Football. 

Afla mai multe despre: gica hagifotbalisti brazilieni farul constantafarul constanta transferuri 

viewscnt
Articole similare