Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şi-a pregătit de acum tatuajele pentru Jocurile Olimpice de la Paris! Sportivul român revenit după un an: "Aşa e sportul nostru, oarecum barbar"

Şi-a pregătit de acum tatuajele pentru Jocurile Olimpice de la Paris! Sportivul român revenit după un an: "Aşa e sportul nostru, oarecum barbar"

Jocurile olimpice

Comentarii

Revenit în activitate după o pauză forţată de un an, gimnastul Răzvan Marc are planuri mari.

După aproape un an în care a fost ţinut departe de sala de gimnastică din cauza unei accidentări, Răzvan Marc a revenit la forma care l-a consacrat. Chiar dacă din cauza operaţiei suferite la umăr a ratat prezenţa la Jocurile Olimpice din acest an, sportivul român deja şi-a făcut planurile pentru ediţia din 2028.

Razvan Marc recunoaşte că perioada de inactivitate a fost foarte dificilă, dar spune că a avut noroc că s-a putut mişca în timpul recuperării.

„A fost foarte greu, îmi venea tot timpul sentimentul vreau să fac cu ceilalţi, să mă pot pregăti la capacitate maximă. Am înţeles că e parte din proces şi ştiu că trebuie să trec şi prin asta ca să ştiu când sunt bine, sănătos, şi să ştiu să profit de perioadele respective. A fost foarte greu, dar sunt bucuros, căci cu cei de la recuperare am mai reuşit să fac şi nişte exerciţii care implică chestii foarte de bază din gimnastică şi am reuşit să-mi mai alin durerea”, a declarat Răzvan Marc, gimnast component al lotului naţional, pentru Sportsnet.ro

După revenirea în activitate, Răzvan s-a reacomodat cel mai repede cu bara, aparat la care a avut mereu evoluţii foarte spectaculoase.

„Încerc să nu-mi spun nimic, doar să fiu atent la unele chestii de bază, ca unele indicaţii tehnice, ca să zic aşa, dar mai mult îmi zic <<corpule, ştii ce ai de făcut, minte, opreşte-te şi dă-i drumul la treabă>>. Încerc doar să mă bucur de feeling-ul de a fi pe aparat şi de acolo corpul ştie ce are de făcut mai departe” – Răzvan Marc, gimnast component al lotului naţional.

Unele din urmele cele mai vizibile ale practicării gimnasticii sunt bătăturile din palme. Răzvan recunoaşte că în perioada de inactivitate aproape că s-a speriat când a văzut că palmele lui deveniseră fine ca ale unui bebeluş.

„Chiar după operaţie mă uitam la mâinile mele şi păreau că sunt de bebeluş la cât timp am stat şi am zis nu le-am mai văzut aşa în viaţa mea” – Răzvan Marc, gimnast component al lotului naţional.

Pentru Răzvan Marc, tatuajele reprezintă marea pasiune. El are câteva desene personalizate pregătite pentru a completa „colecţia” de pe corpul său. El spune că durerea din timpul realizării unui tatuaj nu se compară cu aceea de la antrenamente.

„Deja sunt pregătite, urmează doar perioada care trebuie să pot să mi le fac. Dar obiectivul meu era să ajung la Olimpiadă să mai fac altul. Mai rămâne un pic pe modul aşteptare. Vreau ceva cu cercurile olimpice, dar e o idee un pic mai personalizată şi mai interesantă” – Răzvan Marc, gimnast component al lotului naţional.

După cum recunoaşte, tatuajele dor mult mai puţin decât ce simte la antrenamente.

„La tatuaj doare, dar pe doar pe moment. Aici vin în sală şi doare de fiecare dată. Aşa e sportul nostru, chiar dacă pare foarte blând şi graţios, el este oarecum un sport barbar. Tu eşti nevoit să înduri toate durerile, dar face parte din toată frumuseţea lui. Aşa este el şi aşa ne place el cum e” – Răzvan Marc, gimnast component al lotului naţional.

Afla mai multe despre: răzvan marcrăzvan marc jocurile olimpicerăzvan marc gimnastica 

viewscnt
Articole similare