adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Strizu, schimbat cu forţa de la FCSB! Lipseşte doar anunţul oficial dacă măsura intră în vigoare: "Cred că se lasă cu multe procese" | EXCLUSIV

Strizu, schimbat cu forţa de la FCSB! Lipseşte doar anunţul oficial dacă măsura intră în vigoare: "Cred că se lasă cu multe procese" | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal ia în calcul o măsură fără precedent în privinţa "antrenorilor din umbră". Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că se ia în calcul suspendarea mai multor licenţele Pro, pe o perioadă îndelungată.

FRF: licenţa "antrenorilor din umbră", suspendată doi ani

Controversa legată de antrenorii care conduc echipe fără a deţine calificarea necesară a trecut la un alt nivel în această iarnă, după ce FCSB a plecat în cantonamentul din Antalya fără Leo Strizu, deţinătorul licenţei Pro. Şeful şcolii de antrenori, Lucian Burchel, a intervenit, iar acum FRF pregăteşte măsuri. 

Astfel, cupluri de antrenori precum Strizu - Pintilii, Dună - Poenaru, Schumacher - Croitoru ar putea dispărea, pentru că "antrenorilor din umbră", aşa cum i-a numit Răzvan Burleanu, li se pregăteşte suspendarea licenţei Pro. 

"Începând din această vară, luăm în calcul sancţionarea antrenorilor din umbră. Prin antrenorii din umbră, înţelegem antrenorii care-şi închiriază licenţele, indiferent de categoria acestor licenţe, pentru alţi antrenori care nu sunt posesori de licenţe. 

Să suspendăm, pentru o perioadă de doi ani de zile, licenţele Pro ale antrenorilor din umbră, ale antrenorilor care îşi închiriază licenţele. 

Orice club din România care merge într-o competiţie europeană va primi, automat, o sancţiune, dacă va avea un antrenor fără licenţă Pro. Vorbim despre unul dintre cluburile din România care a fost amendat cu peste 50.000 de euro pentru o situaţie de genul acesta", a spus preşedintele FRF

FCSB, printre cluburile vizate: "Cred că se lasă cu procese"

Aflaţi în studioul Orange Sport, managerul general al FCSB, Mihai Stoica, şi fostul atacant al României, Viorel Moldovan, au comentat afirmaţia lui Răzvan Burleanu

MM Stoica: Cred că se lasă cu multe procese. Acum să vedem, că poate se sperie oamenii şi nu se întâmplă aşa ceva. 

Viorel Moldovan: Cum îi poţi suspenda licenţa dacă un club l-a angajat? El figurează în acte antrenor principal la FCSB. 

MM Stoica: Vii cu drona şi filmezi antrenamentul. E ok ce vrea să facă Burleanu, ca să termine odată cu asta, dar două aspecte trebuie luate în seamă. În convenţia antrenorilor din 2020 a UEFA nu există nicăieri vreo referire la carnetul de antrenor. În mod normal nu trebuie să se mai discute despre carnetul de antrenor. Nu spun că încalcă vreo lege FRF, spun că ar trebui să fie maleabilă din punctul ăsta de vedere, dacă tot suspendă licenţele. Al doilea aspect, cel mai important, trebuie scurtată perioada pentru Pro neapărat. Ăsta e doar efectul, ce se întâmplă acum. Cauza a provocat-o inflexibilitatea FRF. Nu e normal aşa ceva, să pui beţe în roate foştilor jucători, care joacă o viaţă fotbal şi trebuie şi lor să li se facă un avantaj. 

viewscnt
Articole similare