Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eduard Novak se aşteaptă la ce e mai rău! Ce crede că vor păţi echipele din "Harghita, Covasna", după decizia cazului de xenofobie dintre Sepsi şi U Craiova 1948

Eduard Novak se aşteaptă la ce e mai rău! Ce crede că vor păţi echipele din "Harghita, Covasna", după decizia cazului de xenofobie dintre Sepsi şi U Craiova 1948

Sporturi

Comentarii

Ministrul Sportului, Eduard Novak, e de părere că decizia cazului de xenofobie dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi U Craiova 1948 este una "tip balcanică". De asemenea, el se aşteaptă ca momentele reprobabile pentru echipele sportive din "Harghita, Covasna" să continue.

Comisia de Recurs din cadrul FRF a decis, săptămâna trecută, rejucarea meciului dintre echipele Sepsi Sfântu Gheorghe şi U Craiova 1948, suspendat la 29 ianuarie din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei din Oltenia. 

Iniţial, la 15 februarie, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis sancţiunile după suspendarea meciului Sepsi – FCU Craiova 1948, din Superligă. Craiovenii au pierdut atunci meciul la masa verde, au fost penalizaţi cu 22.500 de lei şi au primit sancţiunea de disputare a şase meciuri în deplasare sau pe teren neutru fără suporteri.

Cum a comentat Eduard Novak decizia din cazul Sepsi - U Craiova 1948 şi la ce se aşteaptă pentru echipele sportive din "Harghita, Covasna"

Ministrul Sportului s-a arătat mirat că decizia iniţială a fost întoarsă. De asemenea, el se teme că spectatorii competiţiilor sportive nu au înţeles mesajul şi că mesajele xenofobe vor continua pe durata evenimentelor sportive la care iau parte echipele din zonele cu etnici maghiari. 

Eduard Novak vrea ca regulamente să fie clare şi a anunţat activarea unei comisii a Ministerului Sportului care să gestioneze astfel de momente controversate. 

"Eu am crezut mereu că va râmâne acea decizie a primei comisii (n.r. - Comisia de Disciplină a FRF). Am sprijinit decizia arbitrului şi a comisiei după care toate s-au răstălmăcit şi cred că a fost o soluţie tip balcanică, ca să fie toată lumea fericită. 

Se uită faptul că astăzi şi în viitor în toate sălile unde o să joace echipele din zona Harghita, Covasna, această temă a discriminării şi aceste sloganuri vor fi mereu în tribune. Este foarte dureros că, atunci când am fi putut tranşa această situaţie, noi am dat liber doar că să se decidă trei puncte aici sau dincolo.

Aici nu poţi să faci departajare între ce se întâmplă în teren, ce se întâmplă în tribune. Legea şi regulamentul ar trebui să fie mult mai clare, referitor la suporteri, şi să identificăm cine sunt suporterii. În momentul actual, când legea este atât de permisivă, nu poţi să faci departajare concretă. 

Ar trebui să fie foarte fermă FRF şi noi, ca minister (n.r. - Ministerul Sportului), o să reactivăm comisia de violenţă şi o să fim şi noi mai fermi. Vreau să ieşim cu această comisie, care să stabilească concret care sunt regulamentele şi cum putem să intervenim şi noi, ca să tăiem din rădăcină aceste ieşiri", a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak. 

Nici Sepsi, nici U Craiova 1948! Echipa care ar fi meritat ultimul loc în play-off, în opinia lui Panduru: ”Ei mi s-au părut fricoşi” | EXCLUSIV

Afla mai multe despre: sepsi sfantu gheorgheu craiova 1948eduard novakministrul sportului 

viewscnt
Articole similare