Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Felul în care Sepsi foloseşte limba maghiară public a provocat valuri: "Am o problemă că e prima limbă / Tu nu ai ţine cu echipa românească din Szeged?"

Felul în care Sepsi foloseşte limba maghiară public a provocat valuri: "Am o problemă că e prima limbă / Tu nu ai ţine cu echipa românească din Szeged?"

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

O dezbatere a avut loc la Orange Sport, privind felul în care Sepsi Sfântu Gheorghe comunică pe social media, întâi în limba maghiară, apoi în română.

Păreri împărţite pentru felul în care Sepsi foloseşte limba maghiară: "Am o problemă / Tu nu ai ţine cu echipa românească din Szeged?"

Sepsi Sfântu Gheorghe a avut o ascensiune fulminantă în ultimii ani. După ce a promovat, echipa la care acţionar e Laszlo Dioszegi a cucerit de două ori Cupa României şi o dată Supercupa României. 

Despre Sepsi, care tocmai l-a schimbat pe Cristiano Bergodi, s-a dezbătut felul în care clubul comunică pe social media.

Prima parte a informărilor sunt în limba maghiarilor, apoi în limba română, iar moderatorul Orange Sport, Silviu Tudor Samuilă, s-a întrebat dacă nu cumva clubul şi-ar putea extinde bazinul de suporteri, dacă ar produce o schimbare la acest nivel. 

"Am o problemă că sunt prima dată în limba maghiară, trebuie să derulezi mult şi după apare în limba română. Eu înţeleg că cititorii sunt majoritatea maghiari, dar joci în campionatul României. Mă gândesc că vrei să dezvolţi clubul, să ajungi peste tot. Vrei mai mulţi suporteri, nu cred că sunt cluburi care nu vor mai mulţi. Joci totuşi într-un campionat românesc", a spus moderatorul emisiunii Sport Center

  • Peste 70% din populaţia din Sfântu Gheorghe e de etnie maghiară, în timp ce români s-au declarat peste 20%. 

Viorel Moldovan şi Andrei Vochin au găsit motivele pentru care Sepsi foloseşte întâi limba maghiară

Dezbatarea a fost acceptată şi argumentată, iar Viorel Moldovan a înţeles motivele lui Sepsi Sfântu Gheorghe

"Nu cred că cineva din altă parte decât din zona aia va fi suporterul lui Sepsi. Mă îndoiesc că la Craiova găsim oameni care să simpatizeze cu Sepsi, ori la Cluj. E zona, eu îi înţeleg. Care e problema? E suficient. Dacă sunt mai mulţi maghiari acolo...", a declarat fostul antrenor de la Petrolul sau Auxerre. 

De asemenea, Andrei Vochin a venit cu un exemplu ipotetic, cu ce ar însemna dacă o echipă formată din români ar juca la nivel înalt în campionatul Ungariei. 

"Au un bazin de suporteri mai mare decât credem noi, din zonă, dar şi din Ungaria. Dacă toate performanţele echipei sunt în prima pagină a Nemzeti Sport (n.r. - publicaţie din Ungaria), atunci cred că e interes, nu cred că e propagandă. Maghiarii, dacă nu au ce face, se uită în România şi vor ţine cu Sepsi. 

Dacă noi am avea o echipă românească în Villarreal, în Spania, atunci am ţine cu ea. Tu nu ai ţine cu echipa românească din Szeged? Măcar s-o urmăreşti, ce mai fac românii, iar site-ul să fie şi în limba română. Comunicarea înseamnă cui te adresezi. Când te adresezi unui bazin de suporteri care vorbesc limba maghiară, e normal să fie aşa. Acum, care e prima, care e a doua limbă, e dorinţa fiecăruia", a spus consilierul preşedintelui FRF. 

Într-un interviu acordat Orange Sport, Roland Niczuly, eroul finalei Cupei României, a dezvăluit ce simte atunci când pe stadioane se strigă "afară cu ungurii din ţară"

Afla mai multe despre: sepsi sfantu gheorghecomunicare sepsi limba maghiara 

viewscnt
Articole similare