Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali îl numea ”cheia” de la FCSB, dar l-a dat afară de la echipă! Fotbalistul de care i-a ”plăcut mereu”, cedat gratis: ”Cum vii, intri” | EXCLUSIV

Gigi Becali îl numea ”cheia” de la FCSB, dar l-a dat afară de la echipă! Fotbalistul de care i-a ”plăcut mereu”, cedat gratis: ”Cum vii, intri” | EXCLUSIVgalerie foto

FCSB

Comentarii

În urma debutului modest al lui Deian Sorescu (25 de ani) la FCSB, Andrei Vochin, prezent în studioul Orange Sport, a explicat că primul meci nu este neapărat un reper în legătură cu valoarea fotbalistului, folosind exemplu un alt fost jucător al vicecampioanei.

Deian Sorescu a debutat într-un meci oficial pentru FCSB în prima etapă a Superligii din 2023, fiind trimis în flancul drept al apărării din primul minut, înainte de a fi înlocuit la pauză.

Fostul dinamovist cu siguranţă nu s-a ridicat la aşteptări, dar acesta nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru fanii roş-albaştri sau pentru conducere, având în vedere că Sorescu de abia a fost transferat.

”I-am zis că după trei-patru partida va veni să îi măresc salariul”

Ca exemplu, Andrei Vochin a vorbit despre un fost jucător al vicecampioanei, care a ”rupt norii” la debut, dar a ajuns să fie scos din lot şi trimis la echipa a doua de Gigi Becali.

Când a sosit la FCSB, în vara lui 2019, pentru 750.000 de euro, Ionuţ Vînă (27 de ani) l-a dat pe spate pe Gigi Becali încă de la primele meciuri.

De şase-şapte ani caut un mijlocaş central. Uite că e Vînă! Mereu îmi plăcea de el şi, când mă consultam cu alţii, îmi ziceu să nu-l iau. M-a încântat! L-am sunat după meci.

I-am zis că după trei-patru partide va veni să îi măresc salariul. O să mă duc să vorbesc despre mărirea salariilor, pentru ca jucătorii să nu aibă gânduri de plecare.

Vreau să facem lucruri mari aici. Sunt încântat de echipa care se conturează. Nu vreau să vând jucători acum. Vînă a fost cheia! M-a încântat şi acum iau măsuri.

Am găsit cheia care să rotească maşinuţa la mijlocul terenului”, declara Gigi Becali la Pro Arena, în iulie 2019.

L-a dat iniţial pe spate pe Becali, dar s-a ”prăbuşit”

Însă, cu timpul, mijlocaşul central a ajuns să nu mai dea randament, iar, în vara lui 2021, Gigi Becali îl ceda gratis Universităţii Craiova, doar în schimbul lui Ivan Mamut şi Andrei Burlacu.

Andrei Vochin l-a folosit pe acesta ca exemplu în cazul lui Deian Sorescu, punctând că, atunci când ajungi la FCSB, intri din primele meciuri şi fie rămâi în primul 11, fie pleci.

Aici, la FCSB, în momentul în care vine un jucător, rare au fost cazurile în care să aştepte un meci sau două (n.r. înainte de a îl băga în teren). Jucătorul vine, intră.

Aşa cum vii, intri, dacă nu faci un lucru bun, vii, ieşi. Pentru că există şi cazuri inverse. A intrat Vînă, dacă vă mai aduceţi aminte, când a venit la FCSB, din primul meci.

A rupt norii, ce a făcut în primul meci, numai pase, nu greşea o pasă. Şi zici <dom'le, unul care intră în echipă, nu are niciun fel de probleme...>>. Unde e Vînă acum?

Nu mai e nicăieri. A mai jucat vreo două-trei meciuri, după care a ieşit cam definitiv de acolo”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: ionuţ vînă 

viewscnt
Articole similare