Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Handbaliştii de la CS Dinamo au fost premiaţi după revenirea în România! Xavier Pascual, emoţionat: "Dinamo e casa noastră"

Handbaliştii de la CS Dinamo au fost premiaţi după revenirea în România! Xavier Pascual, emoţionat: "Dinamo e casa noastră"

Handbal

Comentarii

Componenţii echipei de handbal masculin Dinamo au primit emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru câstigarea campionatului, a Supercupei României, a Cupei României, precum şi pentru calificarea în premieră la turneul Final Four, European League

Tehnicianul spaniol Xavier Pascual a vorbit în limba română, subliniind că se simte ca acasă la Dinamo şi în România. ”Voi încerca să vorbesc în română. Nu e limba mea, sunt eu şi mai mulţi jucători care nu vorbim româna bine, dar Dinamo e casa noastă, România e ţara noastră şi suntem mândri de asta. Ne bucurăm de cum am reprezentat România şi sperăm ca proiectul să fie mai bun în viitor”, a spus el,.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a subliniat că dinamoviştii au reprezentat România la cel mai înalt nivel: ”Felicitări, nu pentru performanţă, ci pentru cum aţi tratat această participare, aţi reprezentat România la cel mai înalt nivel. Xavi Pascual a reuşit să reînvine spiritul Dinamo şi să coaguleze familia Dinamo. Această participare la Hamburg a fost salutată şi de preşedintele federaţiai europene de handbal. Proiectul a plecat de la zero, a ajuns frumos li poate creşte în viitor, să ajungem în Champions League şi să reprezentăm România la cel mai înalt nivel”.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că handbaliştii au demonstrat că Dinamo înseamnă ceva pentru ei: ”Am emoţii prea mari, aşa că am scris câteva rânduri. Este o bucurie şi o inoare sp fim la acaestă ceremonie. Este rezultatul direct al talentului şi muncii dumneavoastă, Vă mulţumesc şi vă felicit, în numele ministerului. La toate acestea rezultate şi-au adus contribuţia şi staful şi administraţia, dar cei care merită gândurile şi respectele noastre sunt antrenorii şi jucătorii. Aţi arătat că Dinamo înseamnă ceva pentru voi. Ca fost sportiv, nu la nivelul dvs, ştiu că pe terenul de sport se duc două lupte, jocul propriu zis, cu rezultatul care vine implacabil, uneori dorit, alteori simţit cu amărăciune. Aţi câştigat de cele mai multe ori această luptă, v-au lipsit doar două victorii. Sunt convins că le veţi avea curând.

Există şi o altă luptă pe terenul de sport, cea pe care o ştiţi doar voi, lupta cu îndoielile, cu durerile, cu frica de nu greşi, cu propriile limite fizice, psihice şi morale. Aţi câştigat de fiecare dată această luptă, lupta caracterelor, cea mai importantă. Ministerul are implicaţia să se implice, cât timp mă voi afla la comandă vă asigur de acest sprijin. Hai, Dinamo”.

La finalul ceremoniei, Predoiu a primit de la Pascual o minge de handbal, ministrul spunând în glumă că eate mai obişnuit cu mingea de volei.

Campioana Dinamo Bucureşti a fost învinsă şi în finala mică a Turneului F4 din European League, duminică, de formaţia germană Rhein-Nekar Lowen, scor 32-31 (18-15).

Afla mai multe despre: cs dinamo handbaldinamo final four european league 

viewscnt
Articole similare