Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mititelu ameninţă că va face ”un gest cum nu a făcut nimeni în fotbalul românesc” dacă nu se rejoacă meciul cu Sepsi: ”Va rămâne 500 de ani în istorie” | VIDEO

Mititelu ameninţă că va face ”un gest cum nu a făcut nimeni în fotbalul românesc” dacă nu se rejoacă meciul cu Sepsi: ”Va rămâne 500 de ani în istorie” | VIDEO

FC U Craiova

Comentarii

U Craiova 1948 a făcut un pas important spre play-off în a 29-a etapă a Superligii, după ce a învins-o cu 1-0 pe FC Botoşani. În urma partidei, Adrian Mititelu a oferit o serie de declaraţii, prin care ameninţa că va face ”un gest cum nu a făcut nimeni în istoria fotbalului românesc”.

După victoria cu 1-0 obţinută împotriva lui FC Botoşani, U Craiova 1948 a reuşit să se apropie la doar un punct de Sepsi, dacă se ia în calcul victoria la ”masa verde” a covăsnenilor din duelul direct.

Fără acele puncte, trupa din Sfântu Gheorghe este cea care se află pe locul şapte acum, la două puncte de formaţia pregătită de Nicolo Napoli, acesta fiind modul în care vede Adrian Mititelu clasamentul.

După victoria cu Botoşani, patronul lui U Craiova 1948 a oferit o serie de declaraţii, prin care a transmis că este sută la sută sigur că meciul cu Sepsi urmează să se rejoace.

Mititelu ameninţă că va face ”un gest cum nu a făcut nimeni în istoria fotbalului românesc” dacă nu se rejoacă meciul cu Sepsi

Mititelu a punctat totuşi că, în cazul în care nu se va dicta rejucarea, va face  ”un gest cum nu a făcut nimeni în istoria fotbalului românesc”, care ”va rămâne 500 de ani în istorie”.

Când se termină meciul Sepsi - CFR, suntem pe locul şase, de play-off, noi avem două puncte în faţa lui Sepsi, acele puncte pe care le tot vântură ei pe acolo nu există.

Deci să fie clar, alea nu sunt puncte, Sepsi nu are 41 de puncte, are exact 38 de puncte, vă spun eu. Poate face 41 dacă bate pe CFR.

Deci pentru mine, şi nu spun aşa, pentru a intimida pe cineva sau a crea presiune, nu, eu sunt convins că meciul se va rejuca, toate datele din dosar sunt în favoarea noastră.

Nu există nicio prevedere în regulament care să indice o menţinere a deciziei, care a fost una tâmpită. Există prevederi de sancţionare a xenofobiei, amendă şi până la 10 etape de disputare a meciurilor fără suporteri.

Dacă eşti gazdă, meciurile de acasă le joci de la una la 10 etape fără suporteri, dacă eşti oaspete, tot la fel în deplasare, asta e sancţiunea prevăzută.

Nu există la capitolul întrerupere motiv să întrerupi meciul pentru xenofobie, asta e diferenţa. Această prevedere există în toate regulamentele din principalele ţări pe care le-am verificat, Franţa, Belgia, Germania, Spania...

Niciunde în Europa Occidentală şi civilizată nu există o prevedere ca pentru xenofobie să întrerupi meciul, ci numai pentru rasism.

”Din punct de vedere legal, regulamentar, nu mai vorbesc de moral, meciul trebuie să se rejoace”

Şi acum, altă chestie şi mai importantă: nu există niciun meci din Europa Occidentală din ultimii patru-cinci ani câştigat 3-0 după întrerupere. Nu, toate meciurile s-au rejucat.

Din punct de vedere legal, regulamentar, nu mai vorbesc de moral, meciul trebuie să se rejoace. Nu poate FRF să menţină decizia pentru că nu are acoperire în regulamentar.

Nu se poate întrerupe meciul pentru xenofobie, nu există prevederea asta în regulament. Am vrut să fac precizările pentru că sunt foarte importante. 

Aveţi încredere în ce spune Adrian Mititelu, meciul sută la sută se va rejuca, altfel va fi un scandal imens şi eu voi face un gest cum nu a făcut nimeni în istoria fotbalului românesc.

O să vedeţi. Nu spun ce. Dacă va fi o altă decizie, o să vedeţi un gest care va rămâne 500 de ani în istoria fotbalului românesc”, a declarat Adrian Mititelu, după victoria cu FC Botoşani.

Afla mai multe despre: adrian mititelu 

viewscnt
Articole similare