Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | FCSB şi-a prezentat noul antrenor. Elias Charalambous a semnat un contract valabil până în 2024

OFICIAL | FCSB şi-a prezentat noul antrenor. Elias Charalambous a semnat un contract valabil până în 2024galerie foto

FCSB

Comentarii

Noul antrenor al FCSB-ului, Elias Charalambous (42 de ani), a aterizat la Bucureşti, miercuri seara, iar în cursul zilei de joi a fost prezentat oficial la vicecampioana României.

"Elias Charalambous, noul antrenor al FCSB!

FCSB anunţă că Elias Charalambous este, începând de astăzi, noul antrenor al echipei noastre.

Tehnicianul cipriot în vârstă de 42 de ani a participat deja la primul antrenament al echipei, după ce a intrat în contact cu jucătorii şi membrii staff-ului tehnic, medical şi administrativ.

Clubul nostru îi urează Bun Venit şi să aibă parte de cât mai multe succese!

Elias Charalambous s-a născut la 25 septembrie 1980, în Africa de Sud. A început fotbalul în Cipru, la Omonia Nicosia, pentru care a evoluat, la profesionişti, din 1999 până în 2005, când a semnat cu PAOK Salonic. După trei ani în Grecia, a revenit la Omonia, pentru care a jucat până în septembrie 2011, când a semnat cu Alki Larnaca.

La începutul lui 2012 a plecat în Germania, la Karlsruher SC, iar în vara aceluiaşi an a semnat cu FC Vaslui, pentru care a evoluat în 18 meciuri şi a înscris un gol, în sezonul 2012-2013. Au urmat câte şase luni la Doxa Katokopias (Cipru) şi APO Levadiakos (Grecia), iar în august 2014 a semnat cu AEK Larnaca (Cipru), club la care a evoluat până în mai 2017, când s-a retras din activitate.

început activitatea de antrenor încă din momentul retragerii, devenind, pe rând, antrenor secund şi antrenor principal la AEK Larnaca (iulie 2017 - februarie 2020). Le-a mai pregătit, ca antrenor principal, pe Ethnikos Achnas şi Doxa Katokopias, ambele din Cipru" , se arată în comunicatul oficial al FCSB-ului.


UPDATE 08:30 | Din informaţiile Orange Sport, Elias Charalambous a semnat cu FCSB un contract valabil până în 2024.

"O să punem pe cineva şi o să-l invităm pe Burchel (n.r. directorul Şcolii Federale de Antrenori) să-i spună antrenorului ce jucători au voie să joace (n.r. - râde). O să fie un antrenor străin.

Cred că cipriotul, da. A jucat prin România (n.r. Elias Charalambous). Mai multe ştiu cei de la club" , a declarat Gigi Becali, miercuri dimineaţă.


Cipriotul revine în România la aproape 10 ani de la despărţirea de Vaslui.

Scurtul mandat al lui Lucian Filip ca tehnician al FCSB este foarte aproape de a lua sfârşit, după ce Gigi Becali s-a decis ce antrenor doreşte să numească.

Trupa roş-albastră rămăsese fără principal, în acte, după despărţirea cu mare scandal de Leo Strizu, iar, conform noilor reglementări FRF, un alt antrenor ”paravan” nu mai putea fi numit.

Noul antrenor al FCSB a aterizat la Bucureşti

După ce a luat în calcul toate variantele posibile, patronul FCSB-ului a decis să meargă pe mâna lui Elias Charalambous.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la palatul său, Gigi Becali a anunţat că cipriotul va fi noul antrenor al echipei sale.

O să fie străin, cred că cipriotul, da. A jucat prin România. Mai multe ştiu cei de la club”, a spus Becali.

La scurt timp după, Gsp a dezvăluit că antrenorul a aterizat la Bucureşti, pe aeroportul Otopeni, la ora 17:00, cu un zbor venit de la Salonic.

Cine este Elias Charalambous

Elias Charalambous este un fost fundaş cu 70 de apariţii în naţionala Ciprului, care a evoluat pentru Vaslui în sezonul 2012/2013, însumând 21 de meciuri.

După retragere, acesta a antrenat doar în ţara sa, la AEK Larnaca, Ethnikos şi Doxa Katokopias, şi este liber de contract din mai 2022.

Un necunoscut în fotbalul mare, Charalambous vine la Bucureşti doar pentru a îi lua locul lui Leo Strizu, iar MM Stoica a vorbit despre cum a ajuns FCSB la această variantă.

Motivul numărul unu e că listele antrenorilor cu licenţă Pro nu ne mulţumesc, dintre antrenorii români cu licenţă Pro. Eu nu discut nimic, eu am venit cu variantele externe, nu am venit cu nicio variantă internă", a recunoscut MM Stoica, în urmă cu câteva săptămâni.

Afla mai multe despre: elias charalampous 

viewscnt
Articole similare